Markus Henriksen (Rosenberg) naar AZ!

AZ heeft de Noors international Markus Henriksen binnen. De twintigjarige middenvelder van Rosenborg BK moet alleen zelf nog tot een akkoord komen met de club uit Alkmaar. Woensdag zet hij voet op Nederlandse bodem, in het gezelschap van zijn vriendin en zaakwaarnemer.

“Het was geen makkelijke beslissing”, blikt Henriksen in gesprek met Adressa.no alvast vooruit op zijn transfer naar Nederland. “Ik houd van mijn thuis en daarnaast heb ik een sterke band met Rosenborg.” Henriksen reisde woensdag naar Alkmaar, waar hij om tafel gaat met AZ. Daar

“Tegelijkertijd voel ik dat AZ op dit moment de juiste club voor mij is. Ik krijg een mooie kans om me als voetballer verder te ontwikkelen. Het is droevig om te vertrekken bij Rosenborg, maar de timing is goed. Ik heb hier 3,5 jaar gespeeld, het is tijd om volwassen te worden”, aldus Henriksen, die uitgebeid bekeken werd door AZ.

“Markus is een hele goede speler, die we 29 keer bekeken hebben”, zegt technisch directeur Earnest Stewart over het twintigjarige talent. “De trainer, Gertjan Verbeek, heeft uiteraard het laatste woord over zijn plannen met Markus, maar we zijn bereid ons geld op hem in te zetten”, aldus Stewart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.