Opa Neering 1882-1956

Op internet kwam ik het bidprentje tegen van Opa Neering (de vader van mijn vader Cor Neering en Anton Neering uit Amstelveen) . Theordorus Neering werd geboren in Katwoude bij Monickendam op 8 juni 1882 en kreeg een hartaanval op zijn verjaardag 8 juni 1956. Hij stierf in de nacht van 8 op 9 juni 1956. Dik één maand voordat Paul Neering werd geboren (17 juli) en twee jaar voordat ik zelf deze wereld bestormde. Aanstaande vrijdag 8 juni 2012 begint het EK en is het dus alweer 56 jaar geleden dat onze opa overleed. Zelf ben ik niet gelovig maar als je dit bidprentje leest dat valt ook op dat hij op 74 jarige leeftijd terugkwam van zijn werk! Hoezo AOW met je 67e! Zo zie je maar weer dat alles relatief is. Hij werkte de hele dag omdat het s’nachts niet kon, hoezo vrije tijd? Toch weer een mooi document om te laten zien in deze tijd van “crisis”.

Voor veel volgers (oa kinderen van mijn broers en zusters) is dit dus hun overgrootvader.

NB: Als het technisch mogelijk is dat zal ik ook de arbeidsovereenkomst van opa Prins (de vader van Oma Neering- prins) op de weblog zetten. De beste man werkte in 1900 een 60 urige werkweek als hakker bij de gemeentelijke gasbedrijven Amsterdam voor 18 gulden en 30 cent.

Eén gedachte over “Opa Neering 1882-1956”

  1. Mooie troostende nagedachtenis. Arbeid adelt. 6 x 10 uur werken in 1900 en een week vakantie. We hebben het goed in onze tijd en een crisis was die in de jaren ’30. Kortom: laten we bidden maar vooral aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.