Alternatief parcours Halve Marathon van Egmond!!

Datum: 07-01-2010

Halve_van_egmond_edward_neering_2

Voor de tweede keer in de 37-jarige historie van de PWN Egmond Halve Marathon wordt zondag 10 januari gebruik gemaakt van een alternatief parcours. De winterklassieker, die traditioneel onder extreme weersomstandigheden plaatsvindt, maakt dit jaar meer dan ooit zijn reputatie waar. Het winterse weer heeft een veilige doortocht door het Noordhollands Duinreservaat onmogelijk gemaakt.

De paden, in het door hoofdsponsor PWN beheerde gebied, zijn de afgelopen dagen dermate glad geraakt door bevroren sneeuw- en regenval dat organisator Le Champion in samenspraak met Gemeente Bergen, Politie, Brandweer en GHOR heeft besloten voor een alternatief parcours te kiezen. De betrokken partijen werken de komende dagen hard om het beste alternatief te kiezen, waarbij de veiligheid van de 12.500 deelnemers en reguliere verkeersstromen centraal staan. Le Champion heeft er echter alle vertrouwen in tot een uitstekende oplossing te komen, die recht doet aan de status van het evenement. De jaarlijkse man/vrouw wedstrijd, waarbij de prominenten dames 8.46 minuten eerder van start gaan dan de mannen, zal komen te vervallen. Zowel de vrouwen als de mannen prominenten starten vanaf 12.25 uur ongewijzigd op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee. Deelnemers worden uiterlijk vrijdagmiddag 17.00 uur gexc3xafnformeerd over het alternatieve parcours via www.pwnegmondhalvemarathon.nl en de digitale nieuwsbrief over de uitkomst. Gelieve de organisatie niet telefonisch te benaderen met vragen over dit onderwerp. Het parcours van de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond, die zaterdag 9 januari op het programma staat, blijft wel ongewijzigd.

Bron: Website Halve Marathon van Egmond

2 gedachten over “Alternatief parcours Halve Marathon van Egmond!!”

  1. Ik kan mij voorstellen dat er een enorm gejuig plaatsvindt omdat een doelpunt veel emoties los kan krijgen. Het was het doelpunt voor ontlading van woede, verdriet en blijdschap.Wat zal de toekomst brengen en sta je over 2 jaar weer te vechten tegen degratie.Emoties kunnen ook doorschieten. Natuurlijk wint Ajax van AZ.Het zou mij verbazen als AZ hier nog bovenop zal komen nu de bank(scheringa) is omgevallen. Veel plezier vanmiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.