“In gelul kun je niet wonen” (2)

Jan_schaeffer_foto Jan_schaeffer_uitspraken

Jan_schaeferpad

Eerder op deze blog staat "in geouwehoer kun je niet wonen" wat volgens velen "in lullen kun je niet wonen" moet zijn. Hoe dan ook, ik reken beide goed!  Marja Keijzer kwam met bovenstaande foto’s en uitspraken. Ze woont samen met Andrxc3xa9 Neering vlakbij het Jan Schaefferpad in Gein 3 in Amsterdam Zuidoost, de wijk die er dankzij Jan Schaeffer kwam!

Edward Neering

6 gedachten over ““In gelul kun je niet wonen” (2)”

 1. Ik ben nog op zoek naar het affiche,moet nog ergens zijn.

  -Vaak wordt aangenomen dat van Schaefer de uitspraak “In gelul kan je niet wonen” komt. Ten onrechte echter. Weliswaar staat deze uitspraak vermeld op het straatnaambord van het naar hem vernoemde fietspad in de Amsterdamse wijk Gein 3 – een van de wijken die onder zijn wethouderschap zijn ontwikkeld – maar de werkelijke uitspraak was “In geouwehoer kan je niet wonen” en stond zo ook vermeld op een verkiezingsaffiche voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen van 1978.

  1. Heet van de naald was het nog ‘In gelul kan je niet wonen’.
   Voor de verkiezingsaffiche werd ‘kan’ niet verbeterd in ‘kun’, maar ‘gelul’ wél gekuist tot ‘geouwehoer’.
   Naar verluidt gebeurde dit ook in de Handelingen van de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *