Evert Middelbeek stopt als directeur Fort Nieuw Amsterdam

Suriname_2007_aliance_2

Onderstaand Persbericht is uitgegeven door het bestuur van de Stichting Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam (SOFNA) en op deze Website geplaatst op 21 maart 2010

Persbericht d.d. 18 maart 2010
Stichting Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam
De heer Evert Middelbeek vertrekt per 1 juli 2010 als directeur van Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam. In het kader van de samenwerking tussen Suriname en de gemeente Amsterdam is Evert Middelbeek, afkomstig van de Dienst Werk en Inkomen in Amsterdam in mei 2008, kort nadat het openluchtmuseum was verzelfstandigd, bereid gevonden om voor een periode van xc3xa9xc3xa9n tot drie jaar de aanzet te geven voor de revitalisatie van Fort Nieuw Amsterdam. Ruim twee jaar na hun komst zijn de destijds afgesproken projectwerkzaamheden achter de rug. Het bestuur acht het van belang dat voor de volgende fase een nadere, in Suriname breed gedragen, visie wordt ontwikkeld en de uitvoering daarvan plaatsvindt door een nieuwe directeur uit de regio.
Onvermoeibaar en met tomeloze inzet heeft het echtpaar Middelbeek samen met het personeel van Fort Nieuw Amsterdam in twee jaar een ongelooflijke klus geklaard en van het fort wederom een parel in Commewijne gemaakt. Dat de mensen dat weten te waarderen. De waardering hiervoor blijkt uit de aanzienlijke toename van het aantal bezoekers tot bijna 45.000(!) in 2009. Het bestuur van Fort Nieuw Amsterdam ziet de heer Middelbeek en zijn vrouw met spijt vertrekken en spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop zij zich met hart en ziel hebben gewijd aan hun taak om van het fort een trekpleister voor alle Surinamers en voor buitenlandse bezoekers te maken.
Om te voorkomen dat door het vertrek van de heer Middelbeek een leemte ontstaat, is per direct begonnen met het werven van een nieuwe directeur.
Het bestuur denkt namens vele mensen te spreken als het de directeur en zijn vrouw zeer hartelijk dankt voor hun inzet en hen nog een mooie toekomst terug in Nederland wenst.

Ben Halfhide
Voorzitter van het bestuur van Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam

Bron: Website Fort NIeuw Amsterdam / mei 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.