Familie Neering

040120085289 Vandaag bij mijn zuster Elma Neering (e/v Fagel) geweest in Huizen. Zij had twee boeken via broer Ton Neering gekregen in relatie tot de afkomst van de Neeringen. Voldoende stof om op de weblog hier een paar items aan te wijden.

Alllereerst. Of het nou Neering, Nehring, Nering, Nering-Bxc3xb6gel, Neerings, Neerincx, Neerink, Neerinck. De andere schrijfwijze heeft vaak te maken uit welke streek met de daargebezigde uitspraak is maar familie is het over het algemeen van elkaar.

Op bovenstaande foto staat een nepfamiliewapen en op onderstaande foto staat het juiste familiewapen van de Neeringen uit de Betuwestreek want uiteindelijk komen we als Nederlandse tak daar vandaan. Dit wapen komt overeen met het al eens vertoonde getekende wapen van de familie Neering. Ik zal het nog even opsnorren en het eronder zetten. Uit dit wapen blijkt de ster dus geen jodenster te zijn wat in de getekende versie wordt gesuggereerd.

later meer over Neeringstamboom en met een heuse onopgeloste moord uit 1848 binnen de familie, een cold case dus!

Edward Neering

040120085292

Familie_wapen

3 gedachten over “Familie Neering”

  1. Weer een schitterende Weblog.
    Zijn de boeken nog te verkrijgen en zo ja waar.
    Met vriendelijke groet.

    Henk Neering

  2. dag henk neering het boek is te krijgen bij boekhandel” heraut”postbus 2790 postcode 3000 CT rotterdam uitgave staamboom neering(s)vr. gr.mogen edward en ik elma fagel neering weten van wie jij een zoon bent graag reactie elma of edward neering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.