AZ herrezen?

AZ- Groningen bus

ALKMAAR – Na een troosteloze eerste seizoenshelft lijkt AZ op de goede weg. Alsof er een wonder is geschied lijkt de Alkmaarse ploeg na de winterstop herrezen. Waar het sinds 16 september thuis niet meer wist te winnen (laatste 5 duels zelfs maar 1 goal gemaakt), werd ´titelkandidaat´ Vitesse in een swingende 2e helft overklast.

Vorige week boekte AZ in het altijd lastige uit-duel in Venlo eveneens een eenvoudig lijkende zege. Zijn het de overtuigende zeges en het daarmee opgedane vertouwen of heeft de ommekeer een andere oorzaak? Hoe dan ook: AZ is, zoals het hoort, weer terug te vinden in het linkerrijtje.
In Den Bosch bereikte men voor de tweede maal in successie de halve finale van de beker. Nog een zege is AZ verwijderd van een bekerfinale in De Kuip en nog twee is de ploeg verwijderd van Europees voetbal.
Verder heeft de club, in mijn ogen, goede aankopen gedaan. Willie Overtoom (26) was bij Heracles al jaren zeer succesvol en gewild. Een goede keus van zijn oud-trainer om hem terug te halen naar de kaasstad (waar hij al de jeugdopleiding doorliep). Het is een speler die op meerdere posities en direct inzetbaar is.
De Ijslandse jeugdinternational Aron Jóhannsson (22) lijkt te zijn gehaald voor de toekomst (en als stand-in voor Altidore). Hij verlaat Denemarken als topscoorder van de Deense Superliga (veertien treffers).
De aangetrokken linksback Jonas Heymans (19) behoort tot de selectie van Jong België. Hij zal dit seizoen nog mogen wennen en na de zomer moet hij een serieuze optie zijn voor de Alkmaarse verdediging.
De bittere smaak van de eerste seizoenshelft lijkt te zijn weggespoeld nu de zon weer schijnt in Alkmaar. Nu zien of de ploeg de weg om hoog door kan zetten tegen het kwakkelende en in verval geraakte FC Groningen…

AZ juichen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.