Els Verkaik: Afscheid van de Stichting Herstelling

Els in Auto 

foto: Edward Neering op 17 mei 2009/Voor de Triade

Gisterenavond afscheid genomen van Els Vekaik als scretaresse van de stichting Herstelling in een restaurant aan de Zaanse Schans. Als oud Herstellingsdirecteur toch ook weer leuk om iedereen weer even terug te zien van het stichtingsbestuur. Jammer dat Albert van der Lugt en zijn zoon Yoeri niet aanwezig konden zijn. Els is voor Herstelling nog op het Muizenfort te Muiden gestart begin 2001. Een paar dagen na haar start overleed Willem Visch in het harnas op Fort Abcoude. Zo werd de begrafenis van Willem in Utrecht, hoe gek ook, de eerste kennismaking met Els voor velen in het Herstellingcircuit. Zelf kende ik Els al van Maatwerk Amsterdam waar zij samen met Bob de Kreek de P&O opleiding bestierde samen met Hans Broekhuijssen, Shirley Bernardus en Caroline Faltay. Els nam in haar afscheidswoord de bestuursleden van het stichtingsbestuur mee door de bestuursnotulen van de afgelopen 10 jaar. Werd er eerst nog melding gemaakt door de opening van de Zeehoeve door  wethouder Rob Ouderk echter door de prostitutie-affaire werd dat Ahmed Aboutaleb. Aboutaleb die zich in zijn Amsterdamse jaren als een beschermheer voor de stichting heeft ingezet. En zo kwamen alle ontwikkelingen weer voorbij, zo ook de splitsing naar een aparte directeur DWI Werkbedrijf Herstelling en een aparte directeur stichting Herstelling. Herstelling dat verhuisde naar de Laardehoogtweg in Amsterdam Zuidoost vanuit het pitoreske Muiden. Els gaf alle aanwezigen een aandenken mee. Voor een ieder een heerlijk stroopwafel, een klein boedhabeeldje (die moet je van iemand krijgen) en een klein boekje over solliciteren van Winkler Prins (Bestaat dag nog WP?!!).

Els gaat gewoon door als secretaresse bij het werkbedrijf Herstelling bij DWI. Dus echt afscheid nemen we niet van haar. Wel haar rol voor de stichting Herstelling. Toch weer een moment om terug te kijken om een turbulent decennium in re-integratieland met Els als stabiel middelpunt en spin in het web. Turbulentie was er zeker in het publieke re-integrattieveld van Amsterdam.

En dat Els een ieder een boekje met sollicitatietips gaf. Is dat een knipoog naar de deelnemers van Herstelling die van "kansloos" kansrijk worden of was het een klein steekje onder water naar de aanwezigen die misschien iets anders moeten gaan doen nu de stichting wellicht nieuwe keuzes moet gaan maken.

Edward Neering

Afscheid Edward 7-1-2009 001
Els bij mijn afscheid begin januari 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.