Pieter Vink fluit AZ-Ajax

AZ groepsfoto
AZ heeft slechte herinneringen aan Pieter Vink tegen Ajax, in de wedsrijd na het behaalde kampioenschap had deze scheidsrechter een discutabele rol.

Onderstaande tekst is van AZ-fanpage

Pieter Vink is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de derby tegen ajax, aanstaande zondag. De arbiter uit Noordwijkerhout wordt geassisteerd door de heren Gerritsen en Jansen. Pol van Boekel is de vierde official.

De laatste keer dat Vink een duel tussen AZ en ajax floot, was de wedstrijd in amsterdam (1-1) op de dag van het kampioensfeest. AZ was heer en meester, totdat Stijn Schaars in de tweede helft voor een licht vergrijp op het middenveld een rode kaart ontving. Daarna kreeg de thuisclub nog eens twee penalties te nemen, waarvan er xefxbfxbdxefxbfxbdn raak geschoten werd. De eerste werd door luis suarez gemist, waarna hij uit frustratie Joey Didulica tegen het hoofd schopte en er mee weg kwam. Hoewel het negen minuten duurde voordat Didulica met een ambulance werd afgevoerd, trok Vink achttien (!) minuten blessuretijd bij.

Of zoals het NRC het omschreef:
Zelfs arbiter Pieter Vink kon Ajax niet aan de overwinning helpen tegen AZ. Toen het duel in een hectische fase belandde, stapelde de internationale scheidsrechter fout op fout. Daardoor werd kampioen AZ enkele keren benadeeld. Vink gaf aanvoerder Stijn Schaars een rode kaart, terwijl hij zijn tegenstander Vurnon Anita nauwelijks raakte. Hij gaf een strafschop in het voordeel van Ajax ofschoon Luis Suarez door spelers weg te duwen zelf een overtreding beging. Volgens Vink zou Niklas Moisander aan het shirt van Dario Cvitanich hebben getrokken. AZ-doelman Joey Didulica stopte bij een 0-1 stand de veel te frivool genomen elfmetertrap van Suarez. De aanvaller stormde direct op onbesuisde wijze op de Australixefxbfxbdr af en blesseerde hem aan zijn hoofd.

… Uiteindelijk liet Vink volgens de AZ-begeleiders achttien minuten langer doorspelen, hoewel de vierde official veertien minuten blessuretijd had aangegeven.