AZ wint verdiend van Udinese met 2-0

Toeschouwers: 12.579

Scheidsrechter: Borbalán (Spa)

Geel: Elm, Domizzi, Pazienza, Danilo

AZ mag een jonge ploeg hebben, maar we blijven ons maar verbazen over het leervermogen van de selectie van Gertjan Verbeek. Net als thuis tegen Anderlecht bleef AZ ook tegen Udinese moeiteloos overeind door een slimme en volwassen benadering van de Europa League-wedstrijd.

Vooral het middenveld van onze trots speelde weer eens fenomenaal goed. Elm, Martens en Maher waren in balbezit superieur aan hun Italiaanse collega’s. En door het merkwaardige 5-3-2 systeem van Udinese kreeg de opbouw van AZ alle vrijheid. Elm zakte iets terug om het centrum te ondersteunen en Marcellis en Poulsen waanden zich in een speeltuin.

De 2-0 was verdiend, maar misschien deed AZ zichzelf wel te kort. Ondanks enkele goede mogelijkheden voor de gasten (vooral die voor Pazienza bij de tweede paal). Falkenburg en vooral Altidore kregen in de laatste minuten de kans om de tweestrijd al in de heenwedstrijd zo goed als te beslissen.

Natuurlijk zal Udinese in de return met een andere benadering de wedstrijd tegemoet treden, en zal di Natale langer meespelen dan vanavond, maar de Friulianen lieten zien vooral een counterploeg te zijn. Als AZ het slim aanpakt, en Beerens en Holman fit zijn, dan ligt er in Udine ruimte voor een knock-out. De kwartfinale lonkt; wie had dat in juli gedacht?

Artikel geplaatst op: 08 Maart 2012 – 20:09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.