AZ eens met beslissing KNVB over overspelen wedstrijd.

Gerbrands: ‘Moedig en logisch besluit KNVB’

28 december 2011

ALKMAAR- AZ is opgelucht met het besluit van het bestuur betaald voetbal van de KNVB inzake het gestaakte bekerduel Ajax – AZ. Woensdag werd bekend dat de wedstrijd van 21 december in zijn geheel – elf tegen elf, maar zonder publiek – moet worden overgespeeld.

AZ beseft dat de KNVB ongewild in een lastige positie is terechtgekomen en dat de bond op basis van een extreme situatie in het Nederlandse voetbal een besluit heeft moeten nemen. In de beleving van AZ heeft de KNVB vanuit sportief oogpunt de meest logische beslissing genomen. Alle andere opties zouden AZ – ook ongewenst in deze situatie beland – onevenredig hebben geraakt.

Supporters
AZ is zich ervan bewust dat de kwestie rond het gestaakte bekerduel louter verliezers kent: beide clubs, het voetbal als bedrijfstak en uiteraard de supporters. AZ gaat onderzoeken op welke manier de AZ-supporters die aanwezig waren in de Amsterdam ArenA gecompenseerd kunnen worden.

Gerbrands: ‘Geen beter alternatief’
“Het is een moedig en logisch besluit van de KNVB”, aldus Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “Ik heb woensdag veel commentaar gezien en gehoord, maar niemand droeg een betere oplossing aan. Ook vanuit de maatschappij kwam begrip voor het besluit van de bond. Dat betekent dat de KNVB het goed heeft gedaan.”

Opnieuw
De KNVB bekerwedstrijd Ajax – AZ wordt opnieuw gespeeld op donderdag 19 januari. De wedstrijd vindt plaats in de Amsterdam ArenA en begint om 14:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.