Voor het bakken van een brood met teffmeel in de broodbakmachine
<> 230 cl water
<> 35 gram margarine
<> 450 gram broodmix teffmeel Reformzaak (Glutenvrij)
<> 7 gram geconctreerd gist van Dr Oekter (in kuitje van de broodmix doen)
<> 4 eieren bovenop alles
Broodbakmachine op "volkorenbrood" zetten en gaan met die banaan. Het hele proces gaat 3 uur en 40 minuten duren.
was getekend……..bakker Neering
Interessant om te lezen dat je een teffbrood direct via het prograam in de broodbakmachine kunt maken. Mij is namelijk door de winkel waar de broodmix wordt verkocht uitdrukkeloijk gezegd dat je de mix met eieren en wat minstens 10 uur moet laten staat en dan pas afbakken. Dit stond ook op de verpakking.
Wat hier de winst van is begrijp ik niet goed maar het zou het gistingsproces ten goede komen. mijn brood was overigens nauwelijkis gerezen en behoorlijk compact. Hoe was de structuur van jouw brood?