James Brown

De eerste LP die ik kocht nadat ik mijn eerste stereo-installantie had was "Sexmachine"van James Brown. Het eerste echte popconcert wat ik in de Jaap Edenhal bezocht was James Browen op 12 januari 1976. Kortom ik ben ooit begonnen als echte soulkicker en was gek van de muziek van JB. Ik trok mijn broers mijn slaapkamer is om te luisteren naar "I’s a man, man’s world"of "Woman". Ze werden gek van me want zelf hielden ze van Genesis, Yes, Pink Floydd enz. Soul en funk werd destijds door ze veracht. Later in de jaren tachtig en negentig hobbelden ze op de dansvloer bij menig feestje op de funk van James Brown > het was toch zo gek nog niet!! Later heb ik de situatie nog eens in analyse genomen  en heb geconcludeerd dat de meeste van mijn  broers (ik heb er acht) muzikaal geen basis hebben meegekregen, want de basis van alle muziek is de funk van James Brown, vandaag overleden aan een longontsteking in een kil ziekenhuis in the States.

Edward Neering

4 gedachten over “James Brown”

  1. Beste Edward , bij toeval kwam ik u verhaaltje tegen over James Brown in de Edenhal 12 jan 1976….ik was hier ook , Heeft u toevallig nog Foto,s gemaakt tijdens deze show of/en hebt u nog toevallig dat kaartje ??…dit was de eerste keer dat ik JB zag , en was dagen na het concert nog in exstase ..zelf speelde ik icehockey in de edenhal begin jaren 70 en woonde ik 10 min lopend er vandaan …ik ,vrouw en zoon zijn zelfs bij de uitvaart geweest in augusta ,Georgia in dec 2006 , JB en zijn muziek en ik zijn dan ook zeer met elkaar veweven, .lang en ongelooflijk verhaal,ik hoop dat ik iets hoor van u alvast bedankt , Funky groet Rene JB fan

    1. Dag Rene, je gelooft het niet, maar ik zie je reactie nu pas bij het opschonen van mijn weblog. Nee ik heb geen foto, maar ik krijg, als het goed is, wel een recensie van Elly de Waard toegestuurd. Daarna zal een update van het bericht maken, met de foto van de tekst en wss een foto. hgr Edward

  2. Dag Soulvrienden (dat ben ik overigens niet zo),

    Ik heb nog een recensie van James Brown van Elly de Waard in de Volkskrant. Dat zal je dag niet bederven…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.