Storm

Het briesje van afgelopen donderdag ontwikkelde zich tot een heuse windkracht 10 storm. Ik kreeg donderdagavond veel smsjes in de trant van "zit je al in de RAI?" "Slaap zacht op het beton" en meer van dergelijke verwensingen. Helaas voor de wensers, ik was donderdagmiddag reeds om 17.30 uur thuis. Er reed om 16.30 uur een extra trein vanaf Sloterdijk naar Almaar en ik had nog een zitplaats ook!! Eerlijk gezegd, ik ben het afgelopen jaar niet zo vroeg thuis geweest, een topdag dus.

Gisteren was ik op diagnoseboederij de Zeehoeve en had een afspraak met de directeur van Stadsherstel. Doel van het gesprek was om als Herstelling de fortwachterswoning te gaan huren op Fort Diemerdam. Vanaf de Zeehoeve gelopen naar Fort Diemerdam en wat schetste onze verbazing > een reusachtige boom was door de storm om vergekegeld en vlak naast de Fortwachteswoning gekomen. Het heeft een haar gescheeld of de huur kon direct weer worden opgezegd. De boom was wel op de gastank gekomen. Direct door Stadsherstel werd geregeld dat er een nieuwe tank komt, deze ovegiens twee uur later reeds geplaatst.

De storm heeft op de diverse forten ook huisgehouden. De forten blaast zo’n stormpje niet omver maar natuurlijk wel veel bomen eromheen. Kortom de natuur geeft de deelnemers van Herstelling gratis werk.

De storm heeft overigens flink huisgehouden op de locatie van het Zuiderzeemuseum. Er is veel schade aan de huisjes en het groen. Maandag gaan we kijken om Herstelling haar culturele parnter kan helpen met de rommel aldaar.

Wat een briesje niet allemaal te weeg kan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.