Willem Visch herdenking op Fort Abcoude

Herdenking Willem Visch 

Het was afgelopen vrijdag een bijzondere avond. Deze week is het 10 jaar geleden dat Willem Visch in het harnas overleed op Fort Abcoude aan een hartaanval in de armen van mede-oprichter van Herstelling Albert van der Lugt.  Het was een informele bijeenkomst met een mooie speech en het zien van vele oude bekenden uit mijn Maatwerk/Herstellingtijd. Zelf leerde ik Willem Visch kennen in mijn begintijd van Bureau Maatwerk, later Maatwerk Amsterdam. Samen zat ik met hem en Rob Moerbeek in een inwerkprogramma voor personeelsconsulenten voor de Banenpool. We werden ingewerkt door intercedenten van Randstad Uitzenbureau op het Leidseplein in oktober 1992. Op 4 oktober stortte de El Al Boeing op de Bijlmer terwijl wij de volgende dag les kregen van Albert over de banenpoolarbeidsovereenkomst! Een geschokte van der Lugt, nog strak in het streepjesoverhemd met stropdas, geschokt omdat de Boeing vlak over zijn huis was gekomen. Willem was schilder en had het niet erg op met alle administratie rondom het vak van personeelsconsulent, daarnaast had hij natuurlijk een typsnelheid van een dwarrelende sneuuwvlok. Nee, de kracht van Willem zat 'm in het omgaan met mensen, zijn compassie met de doelgroep om hen te verheffen van kansloos naar kansrijk. De banenpoolregeling was daar een prima instrument voor. Veel gelachen met Willem en Rob samen met de dames van Randstad. Willem kwam ik altijd weer tegen in het Maatwerkcircuit, de Karweiploeg en later Herstelling. Goed om met zijn allen weer even bij elkaar te zijn met salades, satxc3xa9 en gehaktballetjes naar recept van Truus, zijn vrouw,  gemaakt door Horeca Herstelling.

Edward Neering

Zie ook de de nieuwsbrief van Herstelling op www.herstelling.nl (rechterkolom bovenaan)

Foto's: Alexander Senger/Senger Communicatie

Willem Visch 
Willem Visch en Albert van der Lugt

 

3 gedachten over “Willem Visch herdenking op Fort Abcoude”

  1. Ik kende Willem ook al heel heel lang.
    Nog vanaf de scholing sessies van het NVV/FNV met o.a. Wim Kok als inleider, ergens in de bossen nabij Utrecht.
    Maar ook als een liefhebber van een lekker biertje in de kroeg, en als mededemonstrant in velen optochten en bijeenkomsten tegen rechts in het algemeen.
    Maar bovenal als kameraad.
    Eenmaal uit het (hand) arbeidsproces, toen hij ook echt wat ging verdienen, was hij zo trots als een aap op zijn Hugo Boss kleding, overigens net als zijn vriend en werkgever Albert v/d Lugt.
    Jammer dat ik niet ben gexc3xafnformeerd, destijds van zijn jammerlijk overlijden, en recent van de herdenking daarvan.
    Je kon met Willem lachen.

  2. Addendum:

    Bij Willem kon je omstreeks de jaarwisseling ook
    terecht voor een pakket(je) vuurwerk tegen een
    ‘vriendenprijsje”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.