Jet Bussemaker

Jet Busssemaker is xc3xabxc3xa9n van de nieuwe staatssecretarissen van het nieuwe kabinet. Jet Bussemaker was aan het eind van de vorige eeuw een warm pleitibezorger voor het concept Wisselwerk in de gemeente Amsterdam. bij dit project werden oudere gemeenteambtenaren in de zware beroepen (stratenmakers, reinigers, vuilnismannen) in de gelegenheid gesteld om 16 uur per week vrijwilligerswerk te doen in de tijd van de baas. op de uren dat ze weg van het werk waren werden werkzoekenden gezet die op deze manier een vaste baan kregen en werkervaring opdeden. We noemden dit vrijwilligerswerk destijds Maatschappelijk verlof. Het zou overigens nog uitstekend passen in een goed leeftijdsbewust personeelsbeleid bij gemeentelijke organisaties.

Jet Bussemaker heeft ook altijd grote interesse getoond voor de St. Herstelling. Volgens haar het juiste alternatief voor de Prep-camps van het vorige kabinet.

Op onderstaande link kun je het bezoek eind 2006 van Jet Bussemaker zien aan de St. Herstelling/ zij bezocht toen Fort Uitermeer. Het item werd uitgezonden door het programma "xc3x8bxc3xabn vandaag"

http://www.eenvandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=31190

(Klik op bovenstaande link en je ziet het bezoek van Jet Bussemaker aan St. Herstelling)

Edward Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.