Diemerdam

i

Vandaag geweest bij Stadsherstel. Ze hebben een schitterend kantoor in de gerestaureerde Amstelkerk aan het Amstelveld in de grachtengordel. We gaaan als St. Herstelling intesief samenwerken  met Stadsherstel, de gemeente Diemen en de provincie NH om de kustbatterij Diemerdam in oude luister te herstellen. We doen onze ogen dicht en zien over 5 jaar een volledig gerestaureerde kustbatterij met als trots een gigakanon van 5 meter. We zien een bezoekerscentrum voor de Stelling van Amsterdam. We zien een vertrekpunt voor vele wanderlingen richting Ijburg, Muiden en Diemen zelf. We kunnen daar uitruisten bij een uitbater. Voor de liefhebber gaat er een boot naar de andere kustbatterij aan de overkant, het vuurtoreneiland van Durgerdam. In de 5 jaar die daar nog tussenzitten zullen vele jongeren en andere werkzoekenden werken aan dit schitterende plan en een perspectief opbouwen voor een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt.  Partijen moeten overigens nog wel rond komen met elkaar. Maar je ogen dicht doen mag.

Edward Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.