Michiel de Ruyter

Vandaag aanwezig geweest bij de opening op de Bataviawerf van het Michiel de Ruyterjaar.   Na het Rembrandtjaar in 2006 is 2007 uitgeroepen tot het Michiel de Ruyterjaar. De Bataviawerf in Leystad viert het 400e geboortejaar van xc3xa9xc3xa9n van de grootste nederlanders aller tijden mee.

Vanmiddag hield Herman Pleij, hoogeleraar aan de Uva van Amsterdam een speech over de helden van Nederland. De Ruyter was een man van eenvoud.  Samengevat komt de speech van Pleij hier op neer:  Nederlanders houden van eenvoudige helden.  Dit is xc3xa9xc3xa9n van de redenen dat Philip Freriks van het NOS journaal zo populair is, immers  door zijn vele fouten liet hij zijn eenvoud blijken met als resultaat een ongekende populariteit van de kijkers.

Alle gekheid op een stokje. Herstelling heeft een intensief samenwerkingsverband met de Bataviawerf. We werken daar met een ploeg  deelnemers aan het onderhoud van de Batavia zelf. Ook gaan we helpen met de bouw aan de 7 Provincien. Daarnaast doen we aan kennisuitwisseling als werkgelegenheidsprojecten en gaan we komend jaar met de Herstellingdeelnemers op exursie bij de vandaag geopende tentoonstelling " Hoe een schoolverlater de zeeheld van Nederland werd".

Edward Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.