AZ naar Heiloo


AZ opent opleidingscentrum in Heiloo

HEILOO xe2x80″ Na maandenlange speculaties is vanmorgen eindelijk officieel bekend gemaakt waar het toekomstige trainingscomplex van AZ zal worden gevestigd. Gekozen is voor Het Maalwater te Heiloo, op de locatie waar voetbalvereniging HSV haar sportvelden had. Aanstaande zondag worden de plannen gepresenteerd in de voormalige HSV kantine.

Dirk Scheringa, voorzitter van AZ, zocht al geruime tijd in de regio naar een plek voor een nieuwe trainingsaccommodatie, ter vervanging van het bestaande complex op sportpark xe2x80x99t Lood. Alleen Bergen en Heerhugowaard leken nog in de race te zijn, maar vanmorgen heeft de preses verklaard dat men definitief tot een akkoord is gekomen met de gemeente Heiloo.
Volgens een woordvoerder van AZ zijn de plannen in een vergevorderd stadium. Voor het vier verdiepingen tellende megacomplex, dat ook gebruikt zal worden om toekomstig, internationaal, AZ talent op te leiden, wordt 38 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast zal de nieuwe eerste divisie voor vrouwen worden ontwikkeld bij het opleidingscentrum, en zal het centrum worden gebruikt voor diverse sportopleidingen, waaronder de officixc3xable trainers- en scheidsrechterscursussen van de KNVB. Het te ontwikkelen centrum wordt tevens zo ingericht, dat het ook geschikt is als trainingscomplex voor het Nederlands elftal, zodat de kans groot is dat de huidige trainingslocatie in de toekomst van Katwijk naar Heiloo zal worden verplaatst. Naast de gemeente Heiloo is HSV een belangrijke gesprekpartner van AZ, omdat men nauw samenwerkt met de Heilooxc3xabr sportvereniging. Zo zal gezamenlijk gebruik worden gemaakt van parkeerplaatsen, het kunstgrasveld en kleedkamers.

AZ hoopt dat het nieuwe complex over 2,5 jaar in gebruik kan worden genomen en dat over een jaar de eerste paal kan worden geslagen.

Mail dit artikelPrint dit artikelVorige pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.