het wapen van van Poelgeest

Wij Neeringen zijn met zijn dertienen en hebben allen een schoonfamilie. Zo zijn er de Massinks, de Pauwen, de Breedijkjes, de vdAtjes, de Brugmannetjes, de Fageltjes, de van Scheppingenen, de Pijnackers, de Keijzertjes de Rademakertjes, de Notenbomen en de van Poelgeestjes. De laatste behoren tot mijn schoonfamilie. Blijken een heus wapen te hebben (zie afbeeldingen). Als Neering ben ik daar een beetje jaloers op want een wapen heeft de familie Neering niet. We gaan uitzoeken wat het wapen nu precies betekent. Klik op onderstaande link. De famlilie van Poekgeest was verwant met de familie van Achthoven in de zestiende eeuw. Waarom de drie adelaars worden gevoerd en het klaverblad is onduidelijk.

http://home.planet.nl/~%20fpvanagthoven//wapens.html

PS. Voor de zekerheid toch nog even gegoogled naar "Het wapen van Neering". Maar helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.