Uitzending Netwerk TV

Bekijk de video en klik op onderstaande link

Steeds meer Marokkaanse jongeren vinden werk dankzij Stichting Herstelling. Zij werken mee aan de renovatie van Amsterdamse stellingen die behoren tot het Werelderfgoed. Via de stichting worden jongeren aan het werk gezet en leren zij een vak. Het project is een succes, het aantal deelnemers steeg van een handvol enkele jaren geleden tot meer dan honderd nu. In Netwerk aandacht voor de stichting Herstelling.

Stichting Herstelling
De stichting Herstelling is in 1998 opgericht door bureau Maatwerk van de gemeente Amsterdam, en de provincie Noord-Holland. Ze heeft als doel laaggeschoolde werkloze jongeren tot 28 jaar te helpen met het vinden van werk door ze een vak te leren en werkervaring te laten opdoen. Sinds 1 januari 2006 vormt de stichting een onderdeel van de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam.

Wie en wat
De stichting is een voortraject naar een (vervolg)opleiding. Gedurende een half jaar tijd verrichten jongeren onderhoudswerkzaamheden in de bouw en in het groen. Ondertussen is het de bedoeling dat ze een positieve werkhouding ontwikkelen. De meeste deelnemers zijn jongeren die hun opleiding niet hebben afgemaakt of die werkloos zijn omdat het ontbreekt aan ervaring en diploma’s. Zestog procent van de deelnemers stroomt door naar een vakopleiding, regulier werk of een combinatie van leren en werken of een vervolgtraject/dagbesteding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.