De Tour met belofte uit Heiloo

Twitter RSS feed Toevoegen aan Google Het is al eens eerder gezegd: "Heiloo gateway to the north" Naast Marianne Timmer (Schaatsen), Henk TimmerV(voetbal), Ron Zwerver(volleybal), Erik Jazet (Hockey goud OS) komt er een nieuwe bekende Nederlander aan. Laurens ten Dam uit Heiloo. Hij gaat Thomas Dekker vervangen op de bergflanken.

Tourdebuut Laurens ten Dam

Het Rabo ProTeam begint 5 juli aanstaande in Brest aan de Tour de France met negen wielrenners, waaronder Laurens ten Dam uit Heiloo, maar zonder Thomas Dekker.

Laurens ten Dam is debutant in de formatie. Hij liet aan de vooravond van de Tour zien dat hij fysiek klaar is voor de Franse ronde. Hij reed uitstekend in de drie bergetappes in de Ronde van Zwitserland en sloot zaterdag ook de zware klimtijdrit prima af. Een tiende plaats in het eindklassement was zondag de beloning.

`Een prima klassement en nog leuker is, dat Laurens iedere dag nog sterker werd. Hij kan straks in de Tour lang meegaan in de bergen en dat soort bikkels hebben we nodig` aldus mede-ploegleider Frans Maassen.

Dit bericht toevoegen aan NUjij.nl Datum: 27-06-2008 | Bron: Rabo Sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.