AZ: Demy de Zeeuw over van Gaal en van Basten

Az_scoort_2 Az_scoort AZ won gisteren van Feyenoord uit en maakt in 2008 de triologie compleet. Winnen van Ajax thuis en winnen van PSV in zowel de beker als competitie. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg nl Utrecht vrijdag de 19e en NEC zondag de 28e zit het er dik in dat AZ op de eerste plaats de winterstop ingaat. Tevens dringt zich de vraag op of Ajax het gaat redden. Demy de Zeeuw heeft beide trainers meegemaakt en zegt ervover in het AZ-supportersblad magAZine. Vraag Van Basten of van Gaal? > Antwoord; "van Gaal, Van Basten is een beginnende trainer en dat zie je ook aan hem. Hij is tachtisch niet zo sterk als van Gaal. Hij probeert toch meer te doen uit de boeken die hij heeft geleerd. Terwijl van Gaal zich echt als trainer heeft ontwikkeld en veel meer ziet en veel meer weet. Niet alleen van het team maar ook van xc3xa9xc3xa9n speler. Of hij vier of vijf meter naar links of rechts moet staan > dat heeft Basten nog lang niet".

Voor het nederlands elftal en de jeugd bij Ajax was van Basten nog trainer in opleiding bij de amateurclub  RKSV Pancratius uit Badhoevedorp waar hij ook woont (overigens niet lang meer). Dat is nog maar een kleine 7 jaar geleden. Eigenlijk zegt dat al genoeg over de ervaring van van Basten. Daarvoor is hij jarenlang tot rust gekomen als golfer op het golfterrein in Noordwijk.

Foto: Deze kreeg ik toegestuurd. De 4-2 overwinning van AZ op Ajax 3 jaar geleden in de Alkmaarderhout in september 2004 had een opmerkelijk doelpunt (Wel over niet over de lijn??) de Scheidsrechter besliste doelpunt. Gerard van der Lem sneerde in de catacomben van AZ (Waar hij zelf ooit trainer was) dat hij naar Specsavers moest gaan voor een goede bril). Ajaúns hebben altijd gezegd dat het absoluut een ongeldig doelpunt was. Deze foto laat nu definitief zien dat het WEL degelijk een geldig doelpunt was, Goed gezien GRENS!

Edward Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.