Mohammed, Jezus en James Bond

Tv_beelden_de_dijk_en_boeken_025 Vandaag het boek uit van Imran Ahmad. Gekregen van Ans Spel bij mijn afscheid.

Het boek (zie foto) heet Mohammed, Jezus en James Bond en vertelt een autobiografisch verhaal over een moslimjongen die tot zijn veertiende amper in de gaten heeft dat hij een geloof heeft. Langzaam ontwikkelt hij zich als moslim in England in een rascistische omgeving enz enz. Hij wordt diverse malen tijdens zijn studie in Stirling in Schotland door amerikaanse evangelisten benaderd om zich te bekeren tot het christendom en verdiept zich daarin. Het resultaat is dat ik als lezer eigenlijk voor het eerst inzie waar nu de verschilpunten liggen tussen islam en christendom.Voor mij als agnost met een katholiek indentiteit toch zeer verhelderend. En Passant maakt hij het verschil duidelijk tussen de islam puur vanuit de Koran bedreven ( universele kernwaarden als vrede, vreedzaam rechtvaardig, naasteliefde enz enz) en de islamvarianten  die via cultuuroverdracht een eigen leven zijn gaan leiden en zich wel beroepen op de Koran terwijl het er niet in staat > met extremistische varianten en brute (stenegingen in Perzie en besnijdenissen in Afrika) varianten. Kortom een leuk geschreven autobiografie die ook wat wetenswaardigheden en nieuwe inzichten oplevert.

Update mei 2009: De schrijver Imran Ahmad is op tour in de USA > zie link >>

http://www.unimagined.org

Edward Neering

Eén gedachte over “Mohammed, Jezus en James Bond”

  1. na 3 jaar? Was je daar niet in mei 2008 begonnen?? Nu al Weg?? Waar is t mis gegaan Nering??

    Antwoord:
    Nee, ik ben sinds 3 jaar reeds directeur stichting Herstelling. Tot 1 mei was ik binnen DWI ook manager Werk en Uitvoering. Vanaf 1 mei was ik dus full-time directeur van de STICHTING Herstelling. E.Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.