Chinatown in Amsterdam

Chinatown_020_2

Iedere dag loop ik via de Schreierstoren de Geldersekade over en vervolgens door Atoniusbreestraat of over de Kloverniersburgwal naar het Stadhuis. Een luxe om iedere dag te kunnen genieten van de mooie oude binnenstad (zie foto van de Waag op de Nieuwmarkt) van Amsterdam. Wat me opgevallen is dat bijna alle hoeren van de Geldersekade zijn verdwenen. Er is slechts nog xc3xa9xc3xa9n bordeel. Als je hier vroeger met de rondvaartboot langs werd gevaren was het een grote bordeelgracht met een vuurzee van rodelichtjes. Als buitendienstmedewerker van de sociale dienst in de jaren tachtig heb ik menig bordeel bezocht om onderzoek naar bijstandsfraude.

Daarnaast zie je dat de chinezen oprukken. De binnenbantammerstraat was altijd al chinees en de toko op de nieuwmarkt zit er al jaren. Maar deze buurt heeft nu zelfs chinese straatnamen. Wat als er in Slotervaart marokkaanse straatnamen onder de nederlandse zouden komen te staan > dan is het hek van de dam!  Hoe dan ook Amsterdam heeft een heus Chinatown en daar mogen we best een beetje trots op zijn!! Alhoewel ik denk dan oude nijveren chinese handelaren en natuurlijk niet aan de chinese onderwereld. Stel dat deze laatste oprukt in deze buurt dan is de Nieuwmarktbuurt van de regen (Hoeren,mensenhandel, drugs) in de drup (Chinese Onderwereld) geraakt!!

Edward Neering

Chinatown_031 Chinatown_026

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.