Reunie WWV leerlingteam 19 maart 2009

Annet_4_2 Vorige week had ik een reuniebijeenkomst met het WWV-leerlingenteam uit januari 1982. Ik startte toen als WWV maatschappelijk werker (zonder dipolma’s)bij de afdeling WWV. De eerste vier maanden werden we geplaatst in een leerlingenteam. Eerst op de Herengracht (hoek Vijzelstraat tegenover de ambtswoning van de Burgemeester) en later op het adres Overschiestraat 57 in "De BH" van Amsterdam langs de A10. Het team stond onder de bezielende leiding van Onne Smit (zit op de foto links naast mij). Eigenlijk was het eerste maar direct het beste inwerkprogramma wat ik ooit heb gehad. Het leuke was toch echt om mijn collega’s van toen te ontmoeten. Allemaal begonnen achter het loket in crisistijd (Bestek ’81 Van Agt/Wiegel). wat dat betreft is de periode van toen zeker te vergelijken met die van nu. Het was een tijd met grote achterstanden bij de Sociale Dienst. Klanten moesten soms wel een half jaar wachten voordat ze een beslissing op hun aanvraag hadden. Als leerlingenteam werkten wij de achterstanden weg en leerden gaandeweg > kortom een win/win situatie.

Maar nu doen we allemaal wat anders, althans bijna allemaal. De xc3xa9xc3xa9n bij de unit Zelfstandigen de ander bij een bedrijfsbureau. Zelf werk ik als interim manager de ander schrijft boeken over geschiedenissen van ondernemingen. Annet (maakster van de foto) is beleidsmedewerker geworden vlakbij het televisiestadje Waaldrecht en Bert werkt bij het  Procesbureau DWI. De enige die er niet bij was was Charrel Vrauwdeunt die naar verluidt nu in Frankrijk woont en renteniert Tenslotte Clemens die als klantmanager bij de DWI nog steeds aan het front acteert. We zijn allemaal 27 jaar ouder maar het gedrag en uiterlijk is nog gewoon hetzelfde bij een ieder dat blijft toch altijd weer wonderlijk.

Edward Neering

3 gedachten over “Reunie WWV leerlingteam 19 maart 2009”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.