Aanstaande zaterdag feest?

Dembele_az_ah Afspraak op zaterdag-avond op het Waagplein in Alkmaar.

Boer schenkt AZ eigen verkeersbord

De titelkoorts is nu echt losgebarsten in de kop van Noord-Holland. Langs de A9 staat sinds dit Paasweekeinde zelfs middenin het weiland een veewagen met een verkeersbord, waarop vermeld wordt dat landskampioen AZ bij de volgende afslag rechts bereikt kan worden.

Agrarixc3xabr Jan Dekker parkeerde zijn veewagen pontificaal dichtbij de snelweg tussen Akersloot en Heiloo om vervolgens met de verfkwast aan de slag te gaan. Dekker, in het agrarische gebied rond Alkmaar beter bekend als ‘de lachende boer’, heeft na NAC-AZ helemaal reden tot vrolijkheid. Hij is prominent lid van het chapter AZ Heiloo, een van de vele supportersclubs van de komende Alkmaarse landskampioen, die aan een thuiszege komende zaterdagavond tegen Vitesse genoeg heeft om de tweede nationale titel zeker te stellen.

Niemand twijfelt dan ook meer aan de aanstaande titel. Er worden komende zondag tienduizenden supporters verwacht op de huldiging plus festiviteiten in de kaasstad. Ook Dekker en zijn zonen zijn uiteraard van de partij. Het nageslacht van de boer reed expres een rondje over de A9 om te controleren of het bord duidelijk leesbaar was. Dat bleek later ook wel, want vrijwel alle auto’s die passeren gaan over tot luid claxoneren als steunbetuiging aan het opmerkelijke particuliere initiatief.

Bron: Telegraaf via Heiloo- online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.