Ajax – AZ 1-1 en de huldiging en poespas!

Az_huldiging_en_azbier_001

Gisteren een turbulente dag gehad. Om half twaalf vertrokken we richting Alkmaar voor de uitwedstrijd Ajax- AZ > Voor de goede orde > eens maar nooit meer!! Even los van de wedstrijd zelf die Ajax niet wist te winnen ondanks de feiten dat AZ 5 basisspelers miste, Schaars ten onrechte rood kreeg, Didulica uit de wedstrijd werd geschopt, een ten onrechte gegeven penalty en dat de wedstrijd 5 minuten te lang duurde en dit alles aangestuurd door een "blinde slavink".

Ik zat met mijn zoon in het uitvak van de Arena tussen de harde kern van de AZ-supporters. De "jodenliederen" met gesis van gaskamergas vlogen  ons om de oren en dat geeft een heel vervelend gevoel als je daar tussenstaat en dit niet wilt! However na de wedstrijd werden we nog een vol uur dit vak, overspannen met netten en door Ajax "de kooi" genoemd, opgesloten om vervolgens in een trein te belanden die over Hoorn naar Alkmaar moest ivm treinongeluk bij Castricum of Heiloo. Dus om 11.30 uur weg en om 19.00 weer in Alkmaar (voor een wedstijd in Amsterdam) waar de huldiging in de binnenstad op beginnen stond. Ik werd haast verdrukt in de massa in het apart gereserveerde vak voor de supporters die uit Amsterdam kwamen en piepte er dus snel tussenuit naar mijn vrouw en RTV-NH die alles live versloegen. Uitgeput trok in een AZ-biertje open > het is goed toeven voor de buis.

Al met al is 1-1 geen slecht resultaat, zou het voor het eerst dit seizoen niet erg vinden als ze volgende week tegen Twente uit  zouden verliezen, gek Hxc3xa9!!

Edward Neering

Az_huldiging_en_azbier_013

Az_huldiging_en_azbier_007

Az_huldiging_en_azbier_017

Eén gedachte over “Ajax – AZ 1-1 en de huldiging en poespas!”

  1. Kan je er even bij vermelden dat ik de sfeer wel geweldig vond, en dat ik vaker naar een uitwedstrijd ben geweest, terwijl je hieronder beweert dat het de eerste keer was. Ook is het zeker niet mijn laatste uitwedstrijd. Ook heb ik wel de hele huldiging bijgewoond en heb ik gefeest in de stad. Ik vind wel dat je erg negatief doet erover, ik vond de wetstrijd en de huldiging namelijk geweldig, had het nooit willen missen! Volgendjaar weer!
    AZ 4 life, later,

    Abel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.