In de isoleercel

Vrijwillig opsluiten in nieuwe kliniek GGZ

Voordat de nieuwe kliniek voor forensische psychiatrie medio juli in gebruik wordt genomen, biedt GGZ NHN inwoners van Heiloo de kans om er xc3xa9xc3xa9n nachtje te slapen. Vrijwillig 24 uur verblijven in de kliniek op het terrein van de GGZ is mogelijk op 4 en 5 juli aanstaande.

Bron: Gemeente HeilooEen unieke gelegenheid om eens achter de schermen van de forensische psychiatrie te kijken. Deelnemers kunnen zich een beeld vormen van de forensische psychiatrie en medewerkers hebben de gelegenheid om te wennen aan het nieuwe gebouw.

De behandeling van mensen met een psychiatrische stoornis die met justitie in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen, valt onder forensische psychiatrie. De rechter heeft bepaald dat deze mensen geen boete of straf opgelegd krijgen, maar een (gedwongen) behandeling (soms gecombineerd met een strafdeel) omdat zij door hun psychiatrische stoornis met het strafrecht in aanraking zijn gekomen.

De kliniek, gebouwd aan de Kanaalweg, bestaat uit vier units. Elke unit beschikt over negen plaatsen, een gezamenlijke huiskamer, keuken en binnentuin. Op het binnenterrein is een sportveld aangelegd.

Voor het vrijwillige verblijf, gedurende 24 uur, kunt u zich voor maandag 15 juni 2009 aanmelden bij Renxc3xa9 Wubs, manager divisie Forensische Psychiatrie, email r.wubs@ggz-nhn.nl. Vermeld hierbij uw naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Er zijn 9 plaatsen beschikbaar. Mochten wij meer aanmeldingen ontvangen, dan er plaatsen beschikbaar zijn, dan wordt er geloot.

Overigens kunt u de kliniek ook bezoeken tijdens de Open Dag op zaterdag 27 juni 2009. Van 10:00 tot 11.30 uur verwelkomen wij graag gexc3xafnteresseerden uit de gemeente Heiloo en omstreken.

Bron: www.heiloo-online.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.