Saddam: We ‘ve got him!!

Saddam_007 We vinden thuis al geruime tijd muizenkeutels in huis, gelukkig niet tussen het eten maar wel op de plavuizen. Ik had een muis laatst ook horen scharrelen in de krantenkast maar mijn attaque wist hij te parreren en als een speer schoot hij langs mij heen vanuit een Volkskrant/NRC sandwich. Gisterennacht was ik nog alleen op en keek s’nachts om een uur half twee naar de herhaling van "De wereld draait door". De TV stond met een normaal geluid aan en ik zat stil in de stoel rustig te kijken. In mijn ooghoek zag ik wat bewegen en daarna nog eens!Onmiskenbaar een muis! Bij de derde keer besloot ik in actie te komen en sloop naar en Lundiakast met in mijn hand eeen opgerolde krantenknuppel. Zijn laatste uur had geslagen en ik noemde mijn slachtoffer Saddam. Langzaam bukte ik om onder de kast te kijken maar het was te donker. Zaklamp erbij en bij de eerste flits schoot Saddam langs mij en liet me achter met een lichte hartverzakking van de schrik. De volgende dag naar de dierenwinkel getogen en om verzoek van "Partij voor de dieren-partner" een muisvriendelijke muizenval gekocht. Zelf zat ik op de lijn van gif dan wel nietsontziende muizenval. Nu ben ik een jaar of twintig niet in een dierenwinkel geweest en over de vier klanten voor mij zou ik zo een mooi verhaal kunnen schrijven, doe ik dus niet! De geur in zo’n winkel is nog altijd dezelfde gebleven. "Brood met pindakaas, daar zijn ze dol op" zei de winkeljuf ", "en wel laten migreren" voegde ze er aan toe. "Migreren, hoezo migreren"? Muizen komen net als duiven altijd weer terug in het huis/tuin waar ze vandaan komen tenzij je ze in een ander gebied/wijk uitzet. Zo gezegd, zo gedaan >> Val aan beiden kanten thuis opengezet met brood met pindakaas erin. Het luik zal vandaag achter Saddam dichtvallen. Ging om half xc3xa9xc3xa9n naar bed en geen teken van leven van Saddam. S’ nachts het bed uit ivm de nachtplas en dacht plotsklaps aan de val waar ik normaliter slaapdronken terug in bed val. Ik sluip de trap af en kijk om de hoek van de huiskamerdeur. "We’ve got him!!" juichte ik van binnen. Saddam had de verleiding van de pindakaas niet kunnen weerstaan en was letterlijk en figuurlijk in de val gelopen. (zie foto) Door de angst van de gevangenschap lagen er wel dertig keutels (het zeven balen in je broek doen doet ook bij Saddam opgeld). Nu overgaan op fase 3 >> het migreren. Saddam met kooi in de fietstas gedaan en dwars door het Heilooerbos naar de Alkmaardehout gereden nadat ik in Heiloo nog langs een levengrote reiger (zie foto) reed. Bij het oude terrein van het oude AZ stadion bij de hoekvlag waar ooit de noodlottige corner van Sporting lisabon werd genomen in de halve finale van de UEFA-cup is Saddam vrijgelaten. Binnen de muren van Alkmaar, als een soort paard van Troje. (zie foto). Op het terrein van de voormalige Alkmaarderhoutstadion worden nu appartementen gebouwd. Een projectontwikkelaar veegt hier een mooi stuk sportief cultureel erfgoed weg. Saddam zal echter hier zegevieren! Het gaat je goed man.

Edward Neering

Saddam_011

Saddam_010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.