Gem.Raadverkiezingen en EU verkiezingen op één dag!

 

Laten we de kieswet aanpassen (noodwetje) en de gemeenteraadsverkiezingen uitstellen naar 22 mei. Dit scheelt miljoenen landelijk en voor Amsterdam 1 miljoen. De verkiezingen voor het Europees Parlement en de Gemeenteraadsverkiezingen vallen dan samen op 22 mei 2014,. Prettig voor de kiezer (hoeft maar één keer naar de stembus) en prettig voor de politiek (het zal een licht hogere opkomst tot gevolg hebben,  voor de campagnekas en energie vrijwilligers). Mogelijk daarnaast nog twee referenda in Stad. Zeker is het referendum voor de Elandsgracht en misschien komt er een referendum over Erfpacht. Een verkiezing organiseren in een stadsdeel kost al gauw meer dan €100.000,= Dus 7 stadsddelen en de kosten van de Dienst Basisinformatie die de verkiezingen organiseert en je zit op een miljoen euro.  Gewoon doen en je hebt een simpele bezuiniging waar iedereen blij van wordt!!!

Daarnaast hebben de partijen veel minder kosten en spaart het de partijkas. De kiezer krijgt maar één keer een bombardement aan informatie/marketing tijdens één campagne. En partijen hoeven maar één keer (valse/niet waar te maken)  beloften te doen. De gemiddelde burger is een beetje moe van de politiek dus ook in die zin heeft een politieke partij er baat bij om maar één keer campagne te hoeven voeren.

PvdA jeugdwerkloosheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.