Eén gedachte over “Loesje en de bloemetjes”

  1. Lesbiennes halen spermabanken leeg STOCKHOLM – Steeds meer lesbische stellen in Zweden maken gebruik van de diensten van spermabanken. Zweedse vruchtbaarheidsklinieken hebben een ernstige achterstand en moeten veel vrouwen op de wachtlijst plaatsen voor kunstmatige inseminatie.

    Zo moeten klanten bij Sahlgrenska University Hospital in Gxc3xb6teborg anderhalf jaar wachten voor ze eindelijk aan de beurt komen.

    Het probleem is een wetswijziging uit 2005. Daarin stond dat lesbische vrouwen ook toegang kregen tot Zweedse vruchtbaarheidsklinieken. Dit voorrecht gold eerder alleen voor gehuwde vrouwen of ‘geregistreerde homoseksuele partners’.

    Inger Bryman, hoofd gynaecologie van Sahlgrenska, vertelt: ”We hadden naar schatting een toename van circa 25 paren per jaar nadat de wet werd aangepast. Nu zijn er 90 paren in die lijn.” De belangrijkste reden voor de schaarste is toch wel dat Zweedse spermacellen slecht worden onderhouden, schrijft The Register.

    Zweedse paren gaan nu in toenemende mate naar het buitenland voor de kunstmatige inseminatie. Dat gebeurt vooral in Denemarken en Finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.