Het gevaar achter de Schotse Hooglander

Az_wint_jc_schaal_001

Paul Neering vertelt het verhaal bij menige ontmoeting in het clubje van hardlopers dat hij ooit een Schotse hooglander achter zich aan heeft gehad in de duinen ter hoogte van Duin en Kruidberg bij Santpoort Noord. Ook mijn personal coach huiverde ooit voor deze goedzakken en liep liever een blokje om als ze het looppad versperden met hun donkerbruine langharige vachten. Dat de goedzakken toch niet geheel ongevaarlijk zijn bleek wel uit bovenstaand krantenartikel zoals gepubliceerd in het Noord Hollandsdagblad van 25 juli 2009 over onze bisonvrienden in het duinlandschap bij Castricum. Waarvan akte!!

Edward Neering

2 gedachten over “Het gevaar achter de Schotse Hooglander”

 1. Geachte heer Neering,

  goed dat u melding maakt van het eventuele gevaar van de Schotse Hooglanders. Ik ben degene die in het krantenartikel wordt genoemd. Nooit heb ik eerder problemen gehad met deze beesten en ook nooit hiervoor aanleiding gegeven. Tot die ene beruchte keer. Zoals gemeld, gelukkig kon ik wegspringen. Had ik dat niet gedaan, dan had ik ernstig letsel opgelopen.Zeker gezien het feit dat de horens niet zijn bijgevijld. Afijn, veel plezier met hardlopen en een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  Met vriendelijke groet,
  Bob Heerooms

  1. Beste Bob,

   Je wilt niet weten hoe blij ik ben met jouw woorden. Ze voelen als: eindelijk erkenning. Na twee maal bijna in aanraking te zijn gekomen met deze oranje kolossen bleek ik bijgekomen van de schrik, er daar niet over uit te kunnen. Het was toch echt gebeurd, hoewel niemand het kon geloven. Het artikel gaf rust en erkenning. Het gaat idd om de waarschuwing. Groet en veel loopplezier, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.