Wandeling van Weesp naar Fort Uitermeer (10 Km)

weesp Uitermeer met uitspanning

Vandaag een wandeling gemaakt met oud collegadirecteur Albert van der Lugt van Weesp naar Fort Uitermeer. Fort Uitermeer (op de foto) was toen een groot bos waar de ruïne van Uitermeer in stond. Alles was verwilderd en op het eerste oog was Fort Uitermeer definitief verloren. Todat Herstelling Amsterdam het oppakte met subsidie van de provincie Noord Holland en van Maatwerk Amsterdam. Het Fort werd steen voor steen afgebikt, de sluizen naar de Vecht werden gerestaureerd, het groen werd verwijderd en langzaam kwam het Fort Uitermeer stralend uit de schaduw van het bos. Nu is er een horecalocatie (zie foto) bijgekomen en een mooie steiger aan de Vecht en je kunt er dus een drankje drinken en wat eten bij een fantastisch uitzicht over de bochtige Vecht. Zeker de moeite waard om een keer te doen met een wandeling vanuit Weesp. Jammer dat de uitvoerders van de Horecalocatie hebben gekozen voor een soort keet met uibouw. Deze toplocatie verdient meer en dit pleit voor een volwaardige horecalocatie wat meeademt met haar fortomgeving.

Weesp Fort Uitermeer

Foto: Fort Uitermeer

Ook DWI Amsterdam Herstelling is hier nu nog aktief. Een beetje verscholen achter de horecauitspanning is de startfase van het project gevestigd. Dus langdurig werklozen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt starten hier met een terugkeer naar die arbeidsmarkt onder leiding van vakkunidge werkmeesters, vaak afkomstig uit de bouwwereld en die van het groen. De foto hieronder is een beetje symbolisch de kruizen van DWI Gemeete Amsterdam staan fier overeind en het logo van de stichting is haast niet meer zichtbaar.

Weesp Uitermeer en Herstelling

Foto: de voorkant van het plofhuis Uitermeer, de werklocatie van DWI Herstelling Amsterdam.

Via de proviciale weg aan de andere kant weer terug naar Weesp, een prachtige route wat je uiteindelijk brengt tot de vesting van de stad Weesp. De vesting is omringd door houten huizen. Waarom allemaal van hout?  omdat in tijd van oorlog deze huizen als eerste plat moesten ivm het schootsveld van de kanonnen. Weesp is sowieso een plaatje van een stad, zeg maar een pareltje aan de Vecht.

Weesp Molens Albert

Foto: Albert bij de molens van Weesp

Ook altijd weer leuk en informatief om met Albert een wandeling te maken en de zaken des levens te bespreken. De ontwikkelingen op de Antillen, bij DWI en natuurlijk de laatste nieuwsfeiten rondom de stichting Herstelling. De vorige directeur blijkt de laan uit gestuurd te zijn en in feite heeft DWI Amsterdam alle taken van het Herstellingproject onder haar vleugels.

Foto’s en tekst Edward Neeirng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.