Glorie Koppelloop ook dit jaar succes!

koppelloop 2013 olof

Het is al weer een aantal jaren een gebruik, zeg maar traditie. De Glorieloop begin juli als afsluiting van het loopjaar. Dit jaar gekoppelt met de koppelloop van Oosterbaan sport uit Alkmaar. Vorig jaar eigenlijk nog een TRIAS/ Heiloo event nu dus gezamelijk. Grote drijvende krachten achter de organisatie zijn Kitty Moolenaar en Olof Glorie (zie foto boven, Olof zit in het midden)  Het was niet gemakkelijk vandaag. Mijn koppelgenoot dit keer was Bo Bogaard uit Heiloo en met nummer 21 gingen we beiden van start voor de 7 km over duin, strand en duin. De bedoeling bij een koppelloop is dus dat je SAMEN over de finsh komt.  Het was al gauw foute boel. We bleven over het strand lopen en mijn satelietkilometerhorloge gaf al aan dat we richting de 5 kilometer gingen, en we moesten nog terug. Dit akkefietje had ik al eerder meegemaakt tijdens een koppellopp een paar jaar geleden (10 km bleek 12,5 km te zijn)  Na eindelijk de duinopslag op te zijn gegaan lag beneden de drinkoase met Herman, onze TRIAStrainer, die de lopers van water voorzag en ons geruststelde dat de finish niet ver meer was! . Direct het verharde fietspad op in deze verzengende warmte, in het vervolg van het fietspad …..>>>> het  rulle zand (heuvel op, heuvel af) zaten we al snel op de 7 km. Uiteindelijk dus hele stukken gelopen!!

koppelloop 2013

Op de foto: Samen met Bo Bogaard, mijn koppelgenoot, voor de start, indeed nog lekker fris.

Eigenlijk onverantwoord. Uiteidnelijk bleken de 7 km 9.77 km te zijn dit geeft onderweg een enorme mentale klap zeker als je een kilometermeter bij je hebt en dan nog door het rulle zand op en af!!! Nog erger, dit jaar was de 7 km koppelloop met zijn 9,77 km (Garmin) langer dan de 10km TRIAS/Maalwaterrun* die feitelijk 9,3 km (zelfde Garmin)  was!! Hoe dan ook elk nadeel heeft zijn voordeel, al lopend zagen we dit mooie stukje duin boven Egmond aan Zee, Mooie vennen tussen stuifduinen met grazende kuddes paarden en Schotse Hooglanders, dat dan weer wel. De andere mentale klap kwam dat mijn koppelgenoot BO ineens de kuierlatten nam en mij alleen achterliet, als lopende witte keniaan onder de brandende zon. Hoezo koppelloop, hoezo solidariteit. Dit was muiterij op de Bounty!! Gelukkig kwam hij tot inkeer nadat ik via de loopgod een boodschap aan hem had gezonden en 2 km voor het finishdoek van Egmondia heeft ie op me gewacht.  Puffend kwamen we weer terug op het voetbalterrein bij Egmondia in Egmond aan Zee. Daarna aan het water en aan het bier en langzaam begon er een heus echt feestje te ontstaan met muziekbandzanger Edwin Glas en de overbekende geuren en dampen van lekkere BBQ.. Langzaam stroomde de dansvloer vol als de echte hits uit de jaren zeventig en tachtig uit de boxen van Edwin schalde. Dat we het dansen niet zijn verleerd blijk uit onderstaande foto. Hoogtepunt en gedurft  was het optreden van Bo Bogaard tijdens het nummer “Paradise by the dashboardlight” van Meat Loaf hetgeen beloond werd met een welgemeend fel applaus!

koppelloop 2013 dans

Op deze foto: boven mijn rechterschouder, de  coördinator koppleloop, Kitty Moolenaar, Chapeau Kitty!

Minder leuk was de vraag aan Bo of ie tot de zaterdagochtendgroep behoorde van Start to Run van Astrid of de opmerking richting mij (via, via) dat ik beter kan dansen dan hardlopen ondanks mijn bijnaam van de “Witte keniaan”. Maar goed, dat allemaal terzijde het was al met al een geslaagd evenement!

Edward Neering

* Maalwaterrun: Dit verkaart waarom bijna iedereen op 21 april een PR liep op de 10 km (was 9.3 km) ,ook ik in 51,17 !  Internet vergeet dit soort nuances en registreert genadeloos! Ook al loop je een echt PR dus bijvoorbeeld in mijn geval onder de 53 minuten dan wordt je met je nepPR om de oren geslagen 🙂

 

6 gedachten over “Glorie Koppelloop ook dit jaar succes!”

 1. Wat een onwijs leuk verhaal, leuk geschreven!!! Ik heb dus `s avonds wat gemist, zie ik………Volgend jaar toch misschien wel blijven eten, hihihi,

 2. Hoi Edward,

  Wat een gaaf stukkie heb je geschreven, en vooral de leuke foto’s.
  Het was een top feestje, volgend jaar weer.
  Beetje warm om te lopen, maar de BBQ maakte weer een hoop goed begreep ik.
  groetjes Kitty

 3. Hoi Edward,

  Wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt!
  Wist niet dat je zo goed kon dansen! Was een gezellige middag/avond.
  groet,
  Roos

 4. Ik wist dat de afstanden tegen vielen van de genoemde aantal kilometers, dat kwam omdat Arie-Hendrik Visser de afstanden had uitgezet met de lange afstand via de trappen bij het zandgat. Ik zou de aantal kilometers beter in delen samen met Kitty, de route’s zou dan ook anders zijn maar aan de zwaarte kunnen we niks doen: dat heeft te maken met de ondergrond en de klimmen die in het parkoer zitten. Ik was wel weer van plan om de route uit te zetten, maar ik heb er wel bij geholpen voor de korte afstand met de koppelloop op 16november. Om de kortste afstand in het begin het zelfde te laten gaan en later via de Woudweg en het Stille strand terug, Arie-Hendrik zei: dat is een goed idee. Maar dan zou de korte route ook lichter zijn geweest, omdat we dan een stuk langs de Woudweg hadden gelopen en via de trappen terug. Ik had dus zelf een andere route in gedachten met gebruik maken van het vogelbroedgebied en dat moet ik ook informeren aan Rob Bouma wanneer je in het vogelbroedgebied mag lopen, anders had het parkoer er wel doorheen gelopen, maar de B.B.Q was goed verlopen, daar zijn geen worden voor.

  Groetjes

  Olof Glorie

 5. Het was zoals je beschreef een topdag! Het was warm maar dat heeft de pret niet mogen drukken:-)
  Het was echt heel gezellig en volgens mij hadden we gezien de energie voor het dansen wel een halve kunnen lopen…wat een conditie!. Edward je hebt het perfect verwoord!

  Groetjes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.