Tandembanenplus

Geplaatst op www.werkplaats.nl op 2 april 2015

Tandembanen Plus! : 62+ levert tegenprestatie en jong stroomt in op échte banen

Essentie Tandembanenplus: 62+ verlaat vrijwillig de arbeidsmarkt met WW tot AOW/Pensioenleeftijd maar doet daar 16 uur per week wat voor terug tot pensioen. Instroom van jongeren en/of langdurig werklozen op de tandembanen. Iedere tandem wordt verantwoord voor accountant. … Echte banen door Herverdeling van Arbeid!! Mobiliteit, leeftijdsbewust personeelsbeleid en werk.

door Goede Gast Edward Neering

De regering heeft haar grote plannen uit het regeerakkoord nu bijna allemaal door de eerste kamer en zij staat voor nieuwe keuzes. Lees “Tandembanenplus” verder

Scheurkalender 020

020 Scheurkalender JPG

Scheurkalender 020

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Daarmee ben ik opgevoed in het lawaaierige Badhoevedorp met Schiphol altijd op de achtergrond en de A9 als Berlijnse muur dwars door dit groene forensenoord. Het gegeven paard was met de kerst een scheurkalender van “het werk” en een sleutelhanger in het kader van “Wij zijn 1 Amsterdam”, dus kregen alle gemeentelijke dienders hetzelfde cadeau. Dat dat principe alweer in stadsdeel Zuidoost met voeten werd getreden doet even niet ter zake, wel met het gevolg dat iedereen van het stadsdeel het prachtige gebonden boek “Ridders van de Bijlmer” ontving uit handen van één van de portefeuillehouders.

Vandaag heb ik de scheurkalender uit de WC gehaald. Het scheuren van de blaadjes was niet verder gekomen dan 15 januari en vandaag is het zaterdag 4 april. Stilzwijgend heeft menig WC-bezoeker de kalender genegeerd dan wel niet de neiging om te gaan scheuren om deze dikkerd weer actueel te krijgen. Ook mijn vrouw en ik hebben blijkbaar niet de ambitie gehad om verder te scheuren na de teleurstellende eerste 14 dagen van januari. Geen pageturner dus die “van Gils”. Zie nu wel dat ik op 17 januari het NK indoor roeien heb gemist in de sporthallen Zuid en de vermelding op 2 februari dat Job Cohen als BABS (Bijzonder Ambtenaar van de Burgelijke Stand) op 2 februari 2002 Willem en Maxima in het echt verbond, in mijn fantasie zie ik alweer een nieuwe Lucky TV. En op 9 maart het weetje dat de nieuwe metro “de Metroplis”heet en de de zilveren rammelbakken 42 mtr korter zijn en toch de naar de naam “Zilvermeeuw” luisteren.

Ambtenaren voelden zich geschoffeerd en tot in de laatste raadsvergadering in maart kwam de kalender weer ter sprake. Wethouder Litjens bleef volhouden dat de medewerkers van de gemeente een respectvol cadeau hadden gekregen. De pavlov van velen was, waarom geen gift aan de voedselbank. Stel dat dit gebeurd was, ook dan had ik de reacties graag willen zien. Dan had een ander soort verontwaardiging de kop op gestoken “ik bepaal zelf aan welk i doel geld geef!, enz. In essentie draait zo’n kerstkado om waardering, verwachtingen en aandacht en deze combi zat er dit jaar niet in. Hoe dan ook vandaag is onze scheurkalender ten grave gedragen. Mijn partner zag dat ik de dikke van Gils in de prullenbak wierp en verzuchtte, “ik vond dat zo een triest cadeau!”.

Het boek “Ridders van de Bijlmer” heb ik inmiddels uit, prachtig boek!

Edward Neering

020 Scheurkalender JPG

 

Bye Bye Zuidoost!

ZO afscheid 2

Bijna een jaar lang een opdracht gedaan in stadsdeel Zuidoost als programmamanager Werk en Participatie. Mooie opdracht en leuk om weer terug te zijn in het domein van Werk & inkomen sinds 2008. Veel bereikt het afgelopen jaar. Belangrijkste is dat partners in de werk- participatieketen elkaar weer weten te vinden en er goede werkafspraken worden gemaakt. Als kader hiervoor is het  gezamelijke programmaplan  Werk en Participatie 2014-2018  “Zuidoost aan de slag!” gemaakt.

  • Zuidoost sluit nu als stadsdeel goed aan op de stedelijke infrastructuur van Werk, Jeugdwerklooshied en Participatie.
  • Klantroutes worden weer gerespecteerd.
  • Het Klussenteam “Zuidoost Werkt!” is gestart samen met de stedelijk partner “Werk & Reintegratie”. Het 3e team gaat op korte termijn van start.
  • Er is een succesvolle start gemaakt met het benaderen van jongeren zonder uitkering. Deze kwetbare groep wordt een perspectief geboden. Ook hier weer een samenwerking met de stedelijke RVE Werk.
  • Er is een stagecoördinator gestart om de ambitie op het gebied van stages voor jongeren bij opleidingen te realiseren. We zorgen voor goede aansluiting op het stedelijk stagebureau.
  • Voor 1-12-2014 is er voor meer dan een miljoen incidenteel geld weggezet in werk/leer/stage projecten voor 2015. Het programmaplan is op 21 oktober 2014 vastgesteld door het Algemeen Bestuur van het stadsdeel.
  • Het stadsdeel gaat goed aansluiten op de kansen die de overkapping van de A9 gaat bieden. Denk aan vormen van social return.
  • En nog meer, maar dat gaat nu even te ver voor dit item.

Volgende week start ik met een nieuwe opdracht bij de Omgevingsdienst te Zaandam.

ZO Zuidoost aan de slag