Tom Wellerloop 2014:

TWL 2015 paul

Foto: Paul Neering wordt in het zonnetje gezet als organisator van de TWL Loop

De trein stopt kreunend op Santpoort Noord en ook dit station  blijkt opgetuigd met OV-chippoortjes, er is geen ontkomen meer aan! . Hoe dan ook een stralende dag voor de laatste Tom Wellerloop met de start bij Duin en Kruidberg. Al 10 jaar weer deze unieke loop in Nederland. Uniek omdat het de enige loop in Nederland is waar je zelf de weg moet vinden! Ooit begonnen als Duin en Kruidbergloop en later omgedoopt in Tom Wellerloop na diens overlijden enkele jaren geleden. De groep in de jaren heen veranderd maar de iconen zijn nog steeds aanwezig zoals Kees Schelling en Kees Klaver, Mark Slaman en Paul Neering en Jan de Ruijter en Auke Zwerver en Stefan Döbner en Harry vd Wiel.

Prachtig weer vandaag en de echte herfst blijkt nog niet echt te hebben toegeslagen in de duinen onder Velsen. De loopgroep start richting zee en de wandelgroep gaat in tegengestelde richting zijn weg. Onderweg komen we Raoul Wirtz als eerste tegen die uiteindelijk in 1.27.58 als eerste zou eindigen met Mark Slaman als goede tweede. 1.27,58 is de langzaamste winnende tijd ooit, maar goud is goud! Als eerste bekende na Mark Slaman komt Auke Zwerver in zicht die de turbo er op heeft en alle anderen iconen heeft gelost. Dan een groep met Kees Klaver en Paul Neering…….waar is voormalig winnaar Kees Schelling??? Die komt een paar minuten later hobbelend over de duinpaden langs “gesneld” alsof ie met hardloop-AOW is gegaan.

En ja hoor, twee van de lopers halen de finish niet omdat ze de weg zijn kwijtgeraakt in de Nollen van de Kennemerduinen. Eén kwam bij IJmuiden uit en de ander is onbekend. Afsluiting as usual bij Parnassia aan Zee. De tent is geen buffettent meer maar een restaurant met zandterras. Een ongekende chaos bij bestellen en afrekenen. Goed dat we hier niet meer hoeven terug te komen.

Al met al een gedenkwaardige laatste Tom Wellerloop. Paul Neering werd namen de groep bedankt met bloemen, wijn en een mooie kadobon. Met weemoed zullen we terugdenken aan de naamgever maar ook aan “De enige loop in Nederland waar je zelf de weg moet vinden!”. Zo’n loop komt nooit weeerrrrrrrr!……. of toch wel??

Edward Neering

TWL 2014 lopers

TWL 2014 wandel