AZ wint bijna met 9 man van Roda JC!!!

AZ juichen

Het was een ongelofelijke avond in het AZ stadion gisteravond. Met broer Ton naar AZ tegen Roda JC. Na 20 minuten staat AZ met 9 man op het veld (ten onrechte rood voor Viergever en terecht rood voor Gudelj) en je denkt dit wordt niets meer aan, een verloren partij! Dan komen ze met 9 man met 1-0 voor en daarna nogmaals met 2-1 en helaas pas in de 90e minuut wordt het alsnog 2-2 ! Een avond die een verloren avond leek te worden werd een topavond want ook 2-2 met 9 man en dan 2 doelpunten maken met 9 man is een topprestatie! Ik zeg…… AZ herbstmeister!

De mening van Piet de Visser over AZ!

De Visser: ‘AZ gaat meedoen om de titel’

Gepubliceerd op 23 november 2013 , 08:53
AZ 2013 2014

ALKMAAR- Hij staat bekend als dé ontdekker van Ronaldo. Meesterscout Piet de Visser (79, foto links) heeft echter ook een loopbaan als trainer achter de rug. Zaterdag staan AZ en Roda JC tegenover elkaar, twee voormalige werkgevers: “Op mijn totoformuliertje staat een 1.”

AZ bedankt publiek

Hoe gaat het met uw gezondheid? “Afgelopen januari heb ik de zoveelste operatie ondergaan. Ik was drie maanden uit de roulatie vanwege een uitgezaaide kankertumor. Die hebben ze gelukkig weg kunnen halen. Na de herstelperiode ben ik alweer op reis geweest naar Mexico, Colombia en Ecuador. Tussendoor ging ik natuurlijk ook nog naar Engeland om mijn werkgever Chelsea te bezoeken. Het gaat dus de goede kant op. Ik ben weer op reis en zie veel wedstrijden. Voetbal is mijn hobby en mijn medicijn.”
Is Chelsea uw enige werkgever? “Volkomen. Vroeger deed ik PSV ernaast, maar op een gegeven moment kwam in Eindhoven de kink in de kabel. Bij PSV gingen ze moeilijk doen, vooral meneer Jan Reker. Na mijn vertrek uit Eindhoven heb ik trouwens ook nog even wat voor AZ gedaan. Dirk Scheringa en Marcel Brands vroegen me om adviezen over spelers in het buitenland. Toevallig of niet, maar dat was precies in het kampioensjaar 2008-2009. Dat vond ik heel leuk om te doen. Toen Chelsea kwam, ben ik daarmee echter gestopt.”
Bent u als scout van Chelsea ook actief voor Vitesse? “De baas van Chelsea heeft twee vrienden die momenteel Vitesse runnen. Hij heeft mij gevraagd om die club een beetje te helpen. Als ik een speler voor Chelsea vind die nog wat moet rijpen, dan bellen we met Vitesse. Ik heb goed contact met Mohammed Allach en Peter Bosz. Momenteel zitten er vijf of zes spelers van Chelsea. Die rijpen lekker daar.”
Ziet u veel wedstrijden in Nederland? “Nou, ik ben vooral actief in Zuid-Amerika. Toch zie ik ook regelmatig wedstrijden in Nederland, al is het via de televisie.”
Wat vindt u van de kritiek op het huidige niveau van de Eredivisie? “Alles staat zo kort op elkaar doordat topclubs niet meer durven te investeren in Zuid-Amerikaanse talenten. Ze hebben vaak gezegd dat ik alleen maar Brazilianen wil stallen in Holland, maar dat is helemaal niet waar. Er gaat gewoon veel talent weg. Ik ben dan een voorstander van kwaliteit terughalen uit het buitenland. Nederlandse jongelingen spelen beter met toptalenten uit het buitenland naast zich. Ik heb dertien jaar voor PSV gescout. In die periode hebben we grote talenten goedkoop gekocht en voor grote bedragen verkocht. Denk aan Ronaldo, Gomes en Jefferson Farfan. Farfan kostte twee miljoen, Gomes nog niet eens. Ze gingen later voor meer dan tien miljoen weg. Ze maakten PSV in de tussentijd drie keer kampioen. Het is niet voor niets dat PSV daarna geen kampioen meer is geworden. In Zuid-Amerika moet je er bovenop zitten. Ik heb laatste weer wat jongens in Colombia en Ecuador gezien, die kun je voor een redelijke prijs kopen. Zulke talenten zijn in Nederland niet te betalen.”
Was Celso Ortiz ook zo’n groot talent? “Ortiz heb ik als jeugdspeler regelmatig aan het werk gezien, bij onder meer Paraguay Onder 17. Toen vond ik hem al een uitstekend spelertje. Ik zag hem tegen Feyenoord weer eens aan het werk. Die jongen speelt fantastisch. Het verwondert me dat hij pas zo laat een kans krijgt bij AZ. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.”

AZdevisser84-85

AZ in het seizoen 1984-1985, onder leiding van Piet de Visser (geheel links).

Wat is uw indruk van AZ? “Ik heb AZ dit seizoen alleen op televisie gezien. De ploeg maakt op mij een uitstekende indruk. AZ is een uitgebalanceerde mix tussen jong talent en oudere spelers met ervaring. Er staat een team. Ze gaan dit seizoen meedoen om de landstitel, samen met Ajax, PSV en Vitesse. AZ heeft de ervaring die Ajax en PSV momenteel te weinig hebben. Ik vind het leuk om Dick Advocaat zo bezig te zien. In mijn periode als trainer van ADO Den Haag was hij daar speler. Toen had ik al veel bewondering voor zijn inzet en visie op voetbal. Later heeft hij die lijn als trainer doorgezet.”
Advocaat heeft – net als u – een verleden bij Roda JC, de komende tegenstander. Wat verwacht u van het duel van zaterdag? “Ik vind Roda JC erg wisselvallig. De ene week kunnen ze alles, de andere week helemaal niks. Dat heeft AZ minder. Het is AZ – Roda, dus op mijn totoformuliertje staat een 1. AZ wint. Het is wel speciaal, want Roda-trainer Ruud Brood heeft bij Willem II en NAC ook nog onder mij gespeeld. Ook in Ruud zag ik toen al een potentiële trainer.“
Tot slot: u bent veel in Zuid-Amerika. Heeft u nog een tip voor AZ? “Een scout mag nooit uit zijn programma klappen. Meerdere clubs vragen me dit, maar ik ga geen spelers tippen. Tijdens een reis zie ik twee tot drie wedstrijden per dag, dat maanden lang. Natuurlijk zie ik talent, maar die zijn voor Chelsea of Vitesse. Mijn baas in Londen zal het niet leuk vinden als ik AZ ga helpen.”
Tekst: Daan Ruiter / AZ Media Foto’s: VI-Images & Archief AZ

Met Elma Neering naar “Mokums Blond”

Mokums blond

Afgelopen vrijdag avond met Elma op stap geweest op de Amsterdamse Zeedijk. Allereerst, wat is dat toch een topstraat geworden! Twintig jaar geleden moest je hier toch echt niet lopen zonder gerold te worden door junkies. Nee nu is het anders, een bruisende straat in de verbinding tussen het Centraal Station en de NIeuwmarkt.

Wij dus op stap, allereerst de aftrap gehaald “in de aap gelogeerd”. Direct aan de kop van de Zeedijk vanaf CS en daar naar Zeedijk 24 waar circusrestaurant “Cassablanca”is gevestigd. Erg leuk als je een keer wat anders wilt dan een gewoon “restaurantavondje”. Nee, dit een een avond met een heus optreden in een theaterzaaltje. Speciaal de vrijdagavonden zijn erg leuk want dan treedt Lady Charity of Mokums Blond op. Elma en ik vonden het prachtig en hebben de tanden fors bloot gelachen.

Elma verlichte bril 2

__________________________________

Tonny en Conny (Mokums Blond)

Vanaf december 2009 doen de dames van Lady Charity het wat rustiger aan. In de Casablanca op de Zeedijk delen zij hun optimisme dan alleen nog maar op de vrijdagavond van de oneven weken. Op de overige vrijdagen valt er overigens nog genoeg te genieten: Tonny en Conny (oftewel Mokums Blond), twee Amsterdamse moeders met een gouden hart, begeleiden dan hun talentvolle kinderen, Danny & Daniëlle, op hun jaarlijkse fanclubdag. Een warm bad voor wie van Jordanese gezelligheid en de betere meezingers houdt.

 

Agenda (bij Casablanca Variété Amsterdam)

Mokums Blond – vrijdagavond, even weken

Lady Charity – vrijdagavond, oneven weken

_________________________________________

 

Tom Wellerloop 2013

TWL 2013 Kees S donkere wolken

Helaas pindakaas, broer Paul had beloofd om een verslag te schrijven over de Tom Wellerloop 2013 maar het is er niet van gekomen. Wel een paar foto’s ontvangen en dan moet je je fantasie de vrije loop laten. Heb begrepen dat Bram Harding de loop als snelste heeft volbracht in een parcoursrecord van rond de 1.14 uur. Ja, hier kunnen de krasse knarren hun petje voor afnemen. Over het verschijnen van het boek van Mark Slaman is al een apart item op deze blog verschenen. Rest mij de mooiste foto uit te kiezen die door Sacha van der Ende aan mij zijn opgestuurd. Met stip op nummer 1 is het bovenstaande foto geworden van Kees Schelling. Kees is bewierookt de afgelopen weken als talentvol schrijver van de kleine geschiedenis rondom een opzienbarend lokaal thema. Echter deze foto illustreert dat dat wel ten koste is gegaan van zijn carierre en zijn ambities  als hardloper. Hij kwam binnen in een tijd tussen de 1.40 en 1.50 en op de foto zag je het al halverwege. Donkere wolken pakken zich samen boven de eenzame schrijver Kees die als laatste man het duin bij Parnassia opgaat…….

Nieuw boek van Mark Slaman: Stilstaan bij Hardlopen!

Stilstaan bij Hardlopen

Afgelopen zondag is het boek van Mark Slaman informeel ten doop geouden. Waar anders dan tijdens de Tom Wellerloop, die in het boek veelvuldig voorkomt. Het is een boek dat vooral gaat over plezier, ontspannen  hardlopen en waar gebeurt dat beter dan tijdens de TWL. Paul Neering heeft ook een rol in dit boek!

Het boek begint en eindigt met de zestig kilometer van Texel.

Edward Neering

                    TWL 2013 Mark Slaman 2

Mark Slaman tijdens de Tom Wellerloop 2013  Foto: Maud Harding

De flaptekst:

“1 april 2013 loopt Mark Slaman tot zijn eigen verbazing en ongeloof met behoorlijk gemak de 60 kilometer van Texel. Dit boek beschrijft de lange weg naar Texel en zijn transformatie als hardloper. Na het totaal mislukte NK Marathon voor Militairen in 1981 loopt hij 25 jaar als een verveelde hardloopkip zonder kop totdat zijn vriendin hem vraagt te stoppen. Die schok zet hem aan tot bezinning en uiteindelijk een reconstructie van zijn hardloopleven. Aan de hand van voorbije en nieuwe ervaringen, reflecties over de oorsprong en het hedendaagse hardlopen en enkele tegendraadse overpeinzingen over uitwassen in het hardlopen wordt hij steeds wijzer. Het kwartje valt na een net niet gelukte marathon van Amsterdam. Hij loopt de 60 van Texel grotendeels in flow en houdt er zijn recept (in 14 stappen) voor een succeservaring aan over. Een breed toepasbaar recept; ook voor andere activiteiten dan hardlopen.

Ervaren hardlopers zullen veel herkennen en ook aan het denken gezet over de wijze waarop zij lopen. Beginners zullen leren van veel voorkomende fouten… “

Behalve de hardlooploopbaan van Mark Slaman komen obsessies van hardlopers aan bod, (waaronder Mark’s obsessies voor een beter parcours van de Marathon van Amsterdam, een test voor drijfveren van hardlopers maar bovenal een hoe je als lopers lang, plezierig en succesvol kunt lopen.

Kortom een boek dat tot denken én tot hardlopen aanzet. Mooi om op je Sinterklaaslijstje te zetten of kado te geven.  Het kost 12,50, je kunt het kopen bij Boekhandel Jaspers in Bahoevedorp  of bestellen www.stilstaanbijhardlopen.nl

Hardlopen silhouetten

 

Kees Schelling met zijn nieuwe boek in Het Parool!

vaders-van-osdorp-kaft

Kees Schelling Het Parool 001

Kees Schelling stond afgelopen dinsdag in Het Parool met zijn boek “De vaders van Osdorp”. Op zich al een succes maar ook het boek mag er wezen. Het vertelt het verhaal van een schoolstaking eind oktober 1963 georganiseerd door de bewoners aan de Osdorperweg in Amsterdam Oud Osdorp (De weg vanaf de Baden Powellweg naar Halfweg, achter Westgaarde)  Zelf hing Kees, als 8 jarige belhamel, aan de bietenwagens van de fa Rutte en sprokkelde de bieten als buit en verborg deze met zijn vrienden achter zijn huis. Inzet van de schoolstaking was dat de Osdorperweg verbeterd moest worden omdat de slecht onderhouden weg levensgevaarlijke situaties opleverde voor schoolgaande kinderen. Wethouder Joop den Uyl maakte hier één van zijn eerste opwachtingen. Uiteindelijk wierp de actie zijn vruchten af en werd de Osdorperweg verbeterd. Een prettig geschreven boek dat inmiddels toe is aan bijna de 3e druk in zeer korte tijd. Het is oa te verkrijgen bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp, bij Primera in Zwanenburg en de Fa Meck en Holt in Osdorp of via www.keesschelling.nl

Edward Neering

Kees Schelling profiel

 

Bart Neering samen met Jochem Meijer!

Bart Neering met Jochem Meijer

Bart Neering, zoon van Kees en Emmy Neering uit Alphen a/d Rijn, is gisteravond naar Jochem Meijer geweest. Een geslaagd optreden! Zelf ben ik met Abel naar de show geweest in Carré. Op hilarische wijze verbindt Jochem Meijer zijn periode dat hij kanker heeft met actualileit. Een show met een bulderende lacht en een ontroerende traan. En natuurlijk moest deze Neering met Jochem Meijer op de foto!