Sara Mo Neering wint prijs Hotelmanager van het jaar!!!

THCB prachtig

Foto’s: Site van Teachign Hotel Chateau Bethlehem

Na een felle strijd in het Teaching Hotel Chateau Bethlehem heeft Sara Mo Neering, dochter van Paul en Irene Neering,  de 1e prijs gewonnen als Hotelmanager van het jaar. De prijsvraag “So you can be a hotelmanger” was een onderdeel om het teaching hotel te promoten. Zie hier het youtubefilmpje van de kandidaten http://www.youtube.com/watch?v=N_GHTnp9ruQ&feature=share&list=PLLVUwcjW88s738okZFasbWtxp15ys-8Dj Immers het Teaching Hotel ( onderdeel van de Hogere Hotelschool) mag niet openlijk reclame maken vanwege concurentieoverwegingen. De studenten moesten diverse opdrachten uit voeren en konden uiteindeljk via een kwartfinale, een halve finale naar een finale doordringen. Onze Sara Mo kwam natuurlijk met glans in de finale en ja hoor, één van de finaleopdrachten was om zoveel mogelijk likes te krijgen op oa Facebook. Nu behoort het bewerken van de sociale media tot één van de kernactiviteiten van de Familie Neering dus dat zat wel goed! Twee dagen geleden kwam dan het verlossende woord en won Sara Mo welverdiend de 1e prijs en werd daarmee Hotelmanager van het jaar van Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht.

Goedkoop logeren in Teaching Hotel Chateau Maastricht.

Vanaf €60,= per nacht kun je logeren in dit geweldige hotel waar alles wordt geregeld, gekookt en klaargemaakt door studenten aan de Hotelschool. En dat alles in een prachtige omgeving. Kortom top! …. en wellicht kom je Sara Mo nog tegen. Voor reserveringen klik op onderstaande link

:http://www.hotelschoolmaastricht.nl/teaching-hotel-maastricht/teaching-hotel-maastricht-tarieven-amp-arrangementen/hotel-maastricht-tarieven-hotelkamers

 

THCB schuin

Van top 2000 naar niche!

Amsterdam by night Magere brug

Foto: Roy Neering (Zaandam)

Al jaren orgnaiseren wij binnen de vriendenkring, in wisselende samenstellingen,  de zogenaamde “top 5”. Ooit begonnen in de jaren tachtig met de “top 10” wat bijna ten onder ging aan zijn eigen succes. De bedoeling is dat je je beste muzieknummers in je eigen beste top 5 zet, je spreekt een  datum en locatie af, je zorgt voor drank en hapjes en je hebt een topavond. Om 20.00 uur starten deelnemers op toerbeurt met hun nummer op de 5e plaats, vertellen een verhaaltje erbij waarom dit nummer het heeft gebracht tot zijn/haar persoonlijke top 5 en als alle nrs 5 zijn geweest wordt begonnen met de nrs 4, enz. Orgastisch hoogtepunt van de avond zijn natuurlijk de nummers 1 aan het eind van de avond, wat dat betreft is het een top 2000 in het klein maar met veel meer interactie.

Gisteravond was het weer zover. De laatste jaren is de aanleiding “het overkomen” van Ruud Schrama en zijn vrouw Margaret uit Australië. Telkens als zij voet zetten op het europese continent gaat de “top 5 vlag” in top en stelt Frans van der Werff zijn huis als locatie beschikbaar voor dit ongedwongen evenement.

In de jaren tachtig was het dus de persoonlijke top 10 en waren het in feite de lijstjes die nu ingevuld worden voor de Top 2000 op internet. Aangezien je niet steeds weer met hetzelfde lijstje kunt aankomen ontwikkelden de lijstjes zich door de jaren heen. (Archief bij Kees Schelling) Enkelen blijven trouw aan hun roots en bouwen voort op de jaren zestig en zeventig en anderen zijn verzonken in een niche en komen met onbekende namen, bekend bij een klein publiek en te zien op podia zoals bijvoorbeeld het Patronaat in Haarlem. Grote afwezigen dit jaar waren Toon en Fia en Kees en Cynthia. Wel zat er dit jaar een strakke organisatie achter immers de twee Neeringen moesten respectievelijk de bus en de trein halen. Kees Klaver constateerde achteraf terrecht dat dit “snelste top 5” uit de geschiedenis was, waarvan acte!  Onderstaand de oogst van dit jaar, oordeel zelf:

Kees Klaver

1. Jack White                 – It’s a number about salt and biscuits

2.Agnus Stone               – River love

3. Edward Sharpe          -Man on Fire

4.Amos Lee                   -Hello Again

5.Elliot Smiths               -Between the bars

 

Edward Neering

1. Joe Jackson                 – A place in the rain

2. Roxanne                      – The Police (SmoeS 25 jaar CD)

3. Iggy Pop/Joe Jackson  – It don’t mean a thing, if it don’t have that swing

4. Gladys Night & the Pips -Midnight train to Georgia

5. Alex Roeka                  – Kamer 142

 

Paul Neering

1. Wieb Zigtema               – Life for the living

2. John Cale                     – Verses

3. Jack White                   – Blunderbuss

4. Moss                            – Give the love to the one you love

5. Hazmat Modini             – Yesterday Morning

 

Ruud Schrama

1. Yeah Yeah Yeahs       – Sacrilege

2.The National                – I should live in salt

3. Rick Hopkins              – Friend of the shooter

4. Allah-los                     – Busman’s holiday

5.Eamon Mc Grath        – Eternal Adolescence

Hans Bergkamp

1. JR Shore                     – Addie’s song

2. The Crowlers              – Someday

3. Chris Sergeant           – Bonny Labouring day

4. Mikal Cronin               – Shout it out

5. Jake Bugg                   – Two fingers