AZ klaar voor nieuwe seizoen

AZ training 2013 nieuw

Bron: AZ site

Foto: Eli Babalj, Jeffrey Gouweleeuw,Gert Jan Verbeek,  Nemanja Gudelj en Jan Wuytens

AZ heeft dinsdag op het trainingsveld naast het AFAS Stadion de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen afgewerkt. Gertjan Verbeek bekeek de training in alle rust, terwijl zijn assistenten de groep onder handen namen.

Om 10:45 uur betrad de selectie het trainingsveld. Vanaf de goed gevulde tribune zagen de toeschouwers meerdere nieuwe gezichten rondlopen. Zo beleefden onder meer Eli Babalj, Jeffrey Gouweleeuw, Nemanja Gudelj en Jan Wuytens hun eerste training als AZ’er. Ook was een oude bekende te zien. De clubloze Kew Jaliens krijgt vanwege zijn grote verdiensten voor de club de kans om in Alkmaar zijn conditie op peil te houden.

Relaxt De eerste training was een uiterst relaxte. Na een uitgebreide warming-up werd de groep in vieren verdeeld. Elke groep kreeg enkele behendigheidsspelletjes voor de kiezen, om zo het balgevoel weer terug te krijgen. Daarna werd een langdurige pass- en trapoefening gedaan. Na ruim een uur vertrok de selectie weer naar binnen.

Marcellis & Martens Rondom het veld liepen de van blessures herstellende Dirk Marcellis en Maarten Martens voortdurend rondjes. “Marcellis en Martens worden woensdag getest, net zoals de rest van de groep”, zei Verbeek na afloop van de training. “Op basis van die tests gaan we verder bepalen in hoeverre zij kunnen aansluiten bij de groep. Bij deze eerste training wilden we geen enkel risico nemen. Ik verwacht dat ze allebei in de loop van de voorbereiding steeds meer kunnen worden belast, met als doel meedoen met het partijspel. De eerste wedstrijden komen ze hoogstwaarschijnlijk nog niet in actie.”

Afwezigen Er waren ook andere afwezigen op de eerste training, waarover Verbeek zei: “Onze intentie is dat internationals Jozy Altidore, Markus Henriksen en Adam Maher maandag weer op club aanwezig zullen zijn. Ruud Boymans en Erik Falkenburg hoeven zich voorlopig niet bij ons te melden. We hebben netjes afgesproken dat zij alle tijd krijgen om een nieuwe werkgever te vinden. Ze hebben niet de focus op AZ, dus dan is het niet goed om hier te trainen.”

Doorselecteren “We hebben verleden jaar gebruikt om door te selecteren”, keek Verbeek desgevraagd terug. “Daardoor was het een wisselvallig seizoen. De selectie was niet in balans. Gelukkig hebben we wel de KNVB beker gewonnen. Incidenteel was het dus best aardig, maar over het algemeen was het teleurstellend. Vorig seizoen informeerden we al naar Jeffrey Gouweleeuw en Nemanja Gudelj, maar die waren toen niet haalbaar. Nu wel. We hebben vorig seizoen niet in paniek allerlei aankopen gedaan. Daardoor hebben we nu iets te besteden. De spelers die we wilden, hebben we alsnog gehaald. Nu moet het in de praktijk nog in elkaar passen.”

Luxepositie Verbeek: “Of ik me met deze selectie in een luxepositie bevind? Nou, vorig seizoen gebeurde er ook halverwege de voorbereiding heel wat op transfergebied. Natuurlijk is het wel zo dat we al geanticipeerd hebben op mogelijke uitgaande transfers. Voor Adam Maher zijn bijvoorbeeld al wat vervangers in huis. Het middenveld en de verdediging zijn versterkt en we hebben met Eli Babalj een sterke spits gehaald. We hebben zeker goede zaken gedaan op het gebied van fysieke kracht, lengte en routine. Deze selectie is wel in balans. We gaan ons weer richten op de top-5.” Bron: AZ.nl