Opa en Oma Neering voor de kleinkinderen: Overgrootvader/grootmoeder.

Opa Neering 1Oma Neering 1

Het is soms een beetje verwarrend want wat voor mij Opa is voor de ander weer de overgrootvader. Maar goed even de feiten als volgt op een rijtje.

De vader en moeder van Cor Neering (mijn vader dus) waren Theodorus Neering (zie bovenste foto )  en Petronella Neering-  van Dijk (zie tweede foto) . Zij waren dus mijn opa en oma die ik nooit heb gekend ook al was oma nog in leven toen ik zelf nog een baby was, Ik werd geboren in 1958 en Oma Neering stierf in juni 1960.

Theodorus Neering is dus Opa Neering of Overgrootvader Neering:  geboren op 8 juni 1882 in Monickendam en overleden op 9 juni 1956 te Amstelveen
Petronella van Neering- van Dijk is dus  Oma Neering of Overgrootmoeder Neering:  geboren op 23 september  1881 te Ouder Amstel  en overleden op 4 juni 1960 te Nieuwer Amstel.
Ze zijn getrouwd op 19 augustus 1908 in Amsterdam
Onze vader, Cornels (Cor)  Anthonius Hermanus Neering  werd geboren op 28 mei 1909…… precies 9 maanden later!
Hierna kregen zij nog een zoon, dat was Anton Neering.
Bidprentje Opa Neering
Foto: Bidprentje Theodorus Neeirng  (met dank aan Frans Neering/
Bolsward (zoon van Oudoom Gerard (tandarts Zwanenburg en broer van Opa Theodorus Neering)
Ben je gerinteresseerd in de verdere stamboom van de Neeringen klik op http://88.159.165.240/wwwpondes/inddetail%20ENG.php?inum=5868780
Het gaat terug naar rond 1800 tot aan onze bedovergrootvader Jan Neering

Fotograaf embleem Opa en Oma

Dit is het hoesje waar de foto’s inzaten, Ton Neering had deze foto’s in zijn bezit en heeft ze ter berschikking gesteld aan de organisatoren van de Neeringreunie. Hoffotograaf Cosman was gevestigd aan de De Galerij. De Galerij lag in het voormalig Paleis van Volksvlijt aan het Frederiksplein (waar nu de Nederlandse Bank staat) De winkels binnenin hadden de Galerij als straatnaam. De buitenzijde lag aan het Frederiksplein. Opa en Oma Neering lieten zich hier fotograferen en een nicht  van hen woonde om de hoek. Het was Hillegonda Toepoel- Neering. Zij was de dochter van de broer van Opa Neering >  Hermanus (Herman) Neering (1880-1944). Hillegaonda Neering woonde aan de Hemonylaan nr 6. De huidige nazaten van Hermanus Neering zoals Paul Neering, Thea Neering, Shanta Neering, José Neering, Mathieu en Cees Neering kwamen daar regelmatig op bezoek.

Cosman de prijzenDit zijn de prijzen die Hoffotograaf Cosman rekende aan zijn klanten: Met dank aan Paul Neering (van Opa Hermanus Neering de broer van onze Opa) Dus niet te verwarren met onze Paul Neering uit Haarlem.

Galerij aan het Paleis van Volksvlijt

Dit is de Galerij aan het Paleis van Volksvlijt, zie het adres op het kaartje van Hoffotograaf Cosman. Paleis van Volksvlijt is afgebrand en daar staat nu de foeilelijke Nederlandese bank, op het Frederiksplein dus

Bij Nel Neering- Pouw op de koffie!

Nel Pouw en Edward

Vandaag met Tineke van Haarlem naar Warmond gefietst. Even bij Nel Neeirng- Pouw (weduwe van Theo Neering, die bijna zes jaar geleden is overleden) op de koffie geweest in Noordwijkerhout of eigenlijk Noordwijk. Deze vergissing leidde tot 40 minuten omrijden maar dat terzijde. Prachtige Vakantiehuisje daar zo lekker dicht tegen de duinen en de bollenvelden.

Bollenvelden 2013 pinksteren

. Leuk om Nel weer even te spreken, met de 50e verjaardag van Christa was het er niet van gekomen. Nel komt ook naar de Neeringreunie op zondag 2 juni. Bij het weggaan viel Tineke haar oog op de gereserveerde parkeerplek voor Neering (zie foto)

Neering parkeerplaatsnaam

Vervolgens richting Warmond waar Bregtje (de dochter van Tineke) woont met Jan Jaap. Samen hebben zij een zoon die Sam heet en die alweer drie jaar is. Jazeker, Tineke is Oma. Zie onder de foto dat Sam zich verschuilt om zich maar niet te hoeven aankleden.

Sam verschuilt zich achter drooghek

Prachtige moestuin op een eiland in de Kagerplassen hebben ze vlakbij het huis in Warmond. Via Leiden met de fietsen op de trein terug naar 072. Na een hapje te hebben gegeten blog ik volledig uitgeteld jullie dit bericht.

 

Marja en Richard van der A (zoon van Nel Neering-vd A) + kids

Richard en Marja 4

Van links naar rechts Marije , Richard (zoon van Nel Neering), Marja en Ilse. Deze foto is onlangs gemaakt in onze tuin t.b.v.  een andere reünie . Het is best een bijzonder verhaal hoe wij elkaar ontmoet hebben. Het was Februari 1987 en wij waren op wintersport in Westendorf. Richard met Gerard Reekers op vakantie en ik ook met een vriendin. De eerste avond ontmoette we elkaar in een bar en het was liefde op het eerste gezicht …..! Richard hoorde die week dat oma Neering was overleden, zeer verdrietig en hij vertrok dezelfde avond nog naar huis. Toen hij thuis was belde ik hem om sterkte te wensen ……, dat is nu 26 jaar geleden . Jammer dat ik oma Neering nooit heb mogen leren kennen.

Marja van der A (Vrouw van Richard van der A)