Tante Marij (Zuster Eligia)

Tante Marij vrolijk 2

“Misschien wordt het nog eens wat tussen ons” was een gevleugelde uitspraak van tante Marij. Op deze foto zien we ook André Neering, Ton Neering en deels Paul Neering.

Een fenomeen in de familie Neering/Prins. Tante Marij, ze ging het klooster in en in Enkhuizen zat ze nog in de Nonnenkleding (zie foto hieronder)  wat bij mij als kind veel ontzag opwekte, ik vond haar wel erg vroljik voor een heilige. Later kwam Tante Marij in het klooster aan de oude gracht in Alkmaar (zie foto hierboven) . Ik fiets  nog regelmatig langs dit klooster, of beter gezegd, deze locatie want volgens mij is het geen klooster meer. Later kwam Tante Marij in het rusthuis voor nonnen in Bussum, Marienberg of Marienburg. Later zal ik bij dit item nog het verhaal zetten van Tante Marij en de enige door Cor Neering gekoesterde appel aan de kleine appelboom in de Eksterstraat 12 en het verhaal van Tante Marij en de vaas met twee uiteinden die zij Cor en Dora gaf ter gelegenheid van hun 30 jarige huwelijk gekocht op een Fancy Fair.

Tante Marij is 94 jaar geworden en stierf in het rusthuis in Bussum.

Tante Marij als Non 2

Op de foto Tante Marij, Dora Prins, en Tante Bets, Ton Neering en André Neering.

Tante Marij op huwelijk bij Andre en Marja

Tante Marij, helemaal vooraan rechts, tijdens het diner van het Huwelijk van André en Marja.

Tante Marije en Dirkje

Bovenstaande foto is een unieke foto. Tante Marij (rechts) met mijn Moeder (Dora Neering)  voordat ze het klooster inging. Toch zeer herkenbaar. Het zal begin jaren dertig geweest zijn of misschien wel de jaren twintig.

 

AZ gaat Europa in!

Edward Abel AZPEC

Vandaag met Abel naar AZ- PEC Zwolle (4-0)  geweest in een zonovergoten AZ stadion. Doordat PSV nu definitief tweede is geworden heeft AZ zich als bekerfinalist automatisch gepaatst voor de Europa League. As donderdag met 17.000 supporters naar de kuip om AZ naar de overwinning op PSV te leiden. PEC Zwollen speelde zich vandaag veilig door het verlies van Roda JC in Breda. “We are staying up” was het spandoek (zie foto)  wat de Zwollenaren hadden meegenomen.

PEC We are staying up