Hotel en Welness in fort in de Beemster

In dit hotel, wellnessresort en tevens fort van de Stelling van Amsterdam gaan wij zeker een keer slapen. Een mooi staaltje van ondernemerschap van de familie Bart.

Wauw, wellness in de Beemster

Het Fort aan de Nekkerweg is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, UNESCO Werelderfgoed. Zo’n 10 jaar geleden werd het aangekocht door Frank Bart, aannemer uit Middenbeemster. Broer Henk had al een fort. Zijn onderneming, Wijnimport Bart, is al sinds jaar en dag gehuisvest in het Fort Benoorden Purmerend een paar kilometer verderop. Zus Lian heeft een eigen opleidingscentrum voor massages in Purmerend. Door de koppen bij elkaar te steken ontstond het ambitieuze plan voor het resort. Het duurde jaren voordat de vergunningen rond waren, maar de bouw daarentegen was in 13 maanden rond.


Het resort is in alle opzichten bijzonder. Het restaurant heeft een biologische keuken, de bouw en klimaatbeheersing is duurzaam, de inrichting – van de hand van ontwerper Osiris Hertma – is eigenzinnig , de hotelkamers zijn oude voormalige manschapslokalen en dan hebben we het nog niet eens over de locatie midden in de polder. De wellness en spa faciliteiten zijn niet de grootste, maar verrassend compleet, luxueus en ruimtelijk. De landelijke omgeving biedt inspirerende uitzichten in de outdoor delen van het resort. Al met al een staaltje lef in de polder!

Nu al in de prijzen! Tijdens de nationale wellness verkiezing in december, ontving het fort de publieksprijs voor beste wellness locatie in Noord Holland. De landelijke vakjury noemde het fort het een-na-beste in Nederland. En onlangs werd het fort genomineerd voor de Best Interior Design award 2012 door Venuez Hospitality & Style Awards. De awards worden eind maart uitgereikt.