Halve Marathon van Berlijn

Berlijn hardlopers

Op 7 april 2013 moet het dus gaan gebeuren. Na de enerverende halve marathon van Madrid op 1 april 2012 gaan we ons opnieuw begeven op internationale bodem. De stad waar Joe Jackson woont zal het nieuwe decor worden van een een pagina in onze hardloopgeschiedenis. Jan Ruijter, Harrie Roosendaal, Harry van der Wal, Kees Schelling, Paul Neering, Andre Neering, Kees Klaver, Sacha vd Ende, Angela van der Berg en Edward Neering gaan op jacht naar nieuwe records, nieuwe inzichten en ervaringen. Cultuur happen in een sportief sausje. Onder dit item alvast het parcours van de halve marathon. Nog twee maanden te gaan, we zijn er klaar voor en op deze blog zal regelmatig een update worden gezet!

Mediationtraining Alkmaar

Mediator fokke en sukkeBen nu twee weken in een mediationtraining. Inspannend maar leerzaam en aan de ene kant ervaar ik veel herhaling van de HBO maar ook veel nieuwe inzichten en vaardigheden. We gaan van open en actief luisteren naar parafrasseren, naar herettiketteren en even later zitten we in de basisbeginselen van de NLP. Van Paradoxale interventies naar Metacommunicatie en gevoelsrefelectie. Zeg maar “Goedemorgen luisteraars!!”

Hoe dan ook erg leuk om te doen. Volgende week een nieuwe sessie van twee dagen op vrijdag en zaterdag. In maart twee trainingsdagen en dan schriftelijk examen, daarna veel “vlieguren” gaan maken met veel rollenspelen en mediatons bijwonen als co-mediator. Aan eind van het jaar examen voor gecertificeerd Mediator van het NMI.

Ik volg de training aan het Mediationcollege Alkmaar. Goed en professioneel georganiseerd!