Schiermonnikoog 2012

Foto: Edward Neering

Afgelopen week op Schiermonnikoog geweest in Hotel Bernstorff aan Zee. Prachtig weer en een geweldig eiland voor een paar dagen rust. Het is een officieel Nationaal Park dus aan Natuur geen gebrek. Voor het eerst op het wad gelopen en zeehonden gezien op de Balg en de Engelsmanplaat. Hotel Bernstorff aan Zee is een dependance van het grote hotel Bernstorff in het dorpje tegenover het klassieke hotel van der Werff. Een prima Hotel voor twee a drie dagen. een echt strandhotel. De doelgroep is een beetje de gemiddelede yup. Een schitterend zeeterras en iedere avond een mooie zonsondergang gezien. Bij invallende kilte en/of te veel wind krijg je een deken/plaid aangereikt en als de duister invalt word je verblijd met een mooie draaglataarn op je houten strandtafel. Er is ook een lounchterras waar je bij mooi weer in de ochtend kunt ontbijten met turkse kussens en de turkse sfeer wordt doorgetrokken in het hotel zelf door prachtige sfeerlampen uit Turkije gecombineerd met een fraai houten strandachtig interieur. Het ontbijt is sober met veel voorverpakte producten (Kaas, Wasa, Cornflakes,hagelslag enz) daar staat tegenover dat de broodjes warm en vers zijn.

Minpunten zijn er ook: Ze hebben geen krantenverkoop dan wel een waaier van kranten die je kunt lezen. Zou ik zeker doen als ik hen was. Eén dag was de kamer niet schoongemaakt en waren dus de bedden niet opgemaakt maar een kniesoor die daar op let, echter het is wel slordig.

De bediening is prima, jonge studenten van veelal de hotelschool uit leuuwarden.

We zaten op een kleine standaardkamer, prijs/kwaliteitsverhouding is redelijk.

Hoogtepunt was het bezoek met een tractorbus (De balgexpress) aan de Balg. Eigenlijk kom je dan uit op het meest noordelijke puntje van Nederland van de bewoonde wereld. Zeg maar het Vaals van het Noorden. De duinen zijn dan uit zicht en je kijkt over eindeloos strand en zee en zo nu een dan word je geconfronteerd met een nieuwsgierige zeehond in het water. Zeehonden die op de zandplaat tegenover de Balg met honderden liggen te zonnen. Opmerkelijk was ook dat ik een smsje van een duitse provider kreeg (dus aanwezig op de Balg) van “Welkom in Duitsland”!