Joe Jackson: Teveel eendagsvliegen hedendaagse popmuziek!

De Engelse singer-songwriter Joe Jackson vindt dat de hedendaagse muziek teveel eendagsvliegen kent. Jackson heeft grote bewondering voor componist, pianist en orkestleider Duke Ellington. ‘Je zou je hele leven kunnen wijden aan het bestuderen van Ellingtons muziek’.

‘Muziek kent te veel eendagsvliegen, mensen die op basis van één liedje of één look bekend zijn’, aldus Jackson. ‘Soms staat er een artiest op die veel meer te bieden heeft. Van Duke Ellington is vijftig jaar aan materiaal beschikbaar. Hij begon met opnemen in de jaren ’20, was toen al ver zijn tijd vooruit en is dat tot aan zijn dood gebleven. Zijn werk is zo divers, rijk en interessant dat hij met recht onsterfelijk genoemd mag worden.’

De solocarrière van de Engelse singer-songwriter Joe Jackson (57) overspant meer dan dertig jaar. Zijn debuutsingle Is She Really Going Out With Him? uit 1978 behoort tot zijn bekendste nummers. Op 25 juni is het studioalbum The Duke uitgebracht, Jacksons eerbetoon aan de in 1974 overleden Ellington, met gastbijdragen van onder andere Iggy Pop en Sharon Jones.

xa9FaceCulture