Tofik Dibi: Charisma van een natte krant!

Conclusie Over Tofik Dibi

De commissie ziet Tofik als een fris, leuk en aansprekend persoon. Hij heeft een goed ontwikkelde intuxeftie voor het agenderen van voor vele GroenLinksers aansprekende onderwerpen. Hij nodigt uit tot het politieke en publieke debat en heeft gevoel voor (media)trends en kansen. Hij geeft aan nieuwe politiek te willen bedrijven, maar heeft de commissie hierin inhoudelijk niet kunnen overtuigen. Hij is concreet in zijn voorbeelden maar weet deze onvoldoende te vertalen naar tactisch en strategisch niveau; op politiek-inhoudelijk gebied mist hij het voor het politiek leiderschap benodigde strategisch inzicht. Tofik weet te weinig diepgaand verbinding te leggen tussen de kernwaarden van de partij. De commissie acht zijn leidinggevende ervaring en potentie onvoldoende om op een goede wijze de fractie aan te sturen. Zijn optreden is vaak solistisch en soms onvoorspelbaar. Hij is geen verbindende factor maar een creatieve buitenspeler met aanstekelijk enthousiasme. De commissie oordeelt hem ongeschikt voor het politiek leiderschap.

Conclusie: de commissie draagt Tofik Dibi niet voor als kandidaat-lijsttrekker.

Zelf vind ik, met alle respect, dat Tofik Dibi een charisma heeft van een natte krant. Niet doen dus! Maar tactisch en strategisch is het beter om die conclusie de leden van Groen Links te laten trekken. Jolande Sap is ook niet alles maar dat terzijde. Als we nog even stil staan hoe Femke Halsema is weggegaan dan is het strategisch handelen van Groen Links zelf niet bijster doorstastend. Immmers ze had het Groen Links congres in maart 2010 een extra mandaat gevraagd voor nog eens vier jaar!! Na drie maanden was ze weg!! (zie afbeelding) Vrijwillig gekozen voor wachtgeld > in de bijstand en de normale WW onmogelijk! Hoe dan ook > Groen Links heeft diverse malen flink boter op haar hoofd gesmeerd in dikke lagen. Allemaal collectief in retraitre! Ga Tofik geen gebrek aan strategisch inzicht verwijten terwijl je daar als bestuur ook niet in uitblinkt!

Op huizenjacht in Haarlem

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Afgelopen twee weken reeds twee keer in Haarlem geweest om te kijken naar en huis. Het huis op de afbeelding is het niet geworden gezien de te kleine tuin. Zelf zie ik het nog wel zitten maar ja “it takes two to do the tango”. Deze huizen worden overigens pas gebouwd als 70% ervan verkocht is. We zoeken wel in de Kleveparkbuurt in Haarlem. Erg mooie buurt nabij het station. Wordt vervolgd!