the Road to Madrid: Laatste nieuws

Foto: Henk Bruning bij de laatst editie van de Halve marathon van Madrid

Nieuws

De ‘Neuteblazers’ zijn vandaag paraat bij de Diemer Cross waaraan Froukje (“daar zijn de mannen stil van”), Kees Klaver en Kees Schelling (zijn na-operatie knie debuut). We zijn benieuwd naar de tijden.
Sacha roeit op 18 maart ‘De Head’ op de Amstel. Goed voor de rugspieren en de ontspanning van een tochtje over het water.
Inmiddels is een debat ontstaan tussen de puriteinen (o.l.v. Edward) en de vrijbuiters (bij monde van Sacha) over de beste voorbereiding op de Madrileense wedstrijd. De organisatie raadt Andre aan niet aan de dakentocht mee te doen bij de geringste twijfel en zal nagaan of deze tocht zaterdagochtend om 11.00 of 12.00 uur is te organiseren om de zenuwen van Edward c.s. rustig te houden en de mogelijkheid te bieden direct het hotelbed (naar Zoetemelk “de tour win je in bed”) op te zoeken (Kees). Ook zal de spaghettimaaltijd niet om 22.00 uur (Spaanse gewoonte) maar eerder worden georganiseerd.
Grote twijfels bestaan over de transparantie van Henk. Simuleert hij wel of niet? Gaat hij tot het uiterste om zich in te dekken? Het lijkt er nu op dat iedereen boven de 2 uur gaat lopen en Edward (naar eigen zeggen in “bloedvorm”) de trotse winnaar wordt.
Outsiders: Angel van den Berg, Harrie Roosendaal en Kees Klaver hullen zich vooralsnog in stilzwijgen. Stefan Doebner traint in absolute stilte. Peter en Luuk van Os trainen elke week. Luuk heeft een lichte voorsprong.

Temperatuur zondag 26-2 Madrid:
9.30 uur 11 C en vanaf 10.30 uur oplopend tot 20 C.

Blessureleed
Henk Bruning heeft na liesblessure nog niet gelopen. Hersteltijd 4 weken.
Arie heeft vanwege de tramrails een scheurtje opgelopen in de kuit en mag een week niets doen van de therapeut. Hij trainde met zoons Peter en Luuk.
Niet alleen de benen van Paul Neering lopen, maar inmiddels ook zijn buik. De druk neem toe. Hij schat zijn tijd nu in op 2.05.00

Feiten:
x95 Madrid (3,5 miljoen inwoners) ligt op 646 m. Temperatuur april 17,5*C (gemiddeld)
x95 Het parcours is heuvelachtig met vanaf kilometer 18 bergop het park Retiro in, die de kuiten doen spannen. Voor jullie begrip: 8 x de brug op van de Schipholweg bij Badhoevedor

The road to Madrid: Hoe het idee is ontstaan

FotoL Jan Ruijter bij de finish Halve in Schoorl in 1.45.14 uur

Door Jan Ruijter op 2 maart 2012:

Beste Edward,

Mooi om te lezen dat de halve marathon van Madrid voor vele van ons een gebeurtenis gaat worden waar we op een of andere manier naar uit kijken.
Een belangrijke gebeurtenis heeft waarde vanuit een historisch perspectief. De site van fam Neering is een mooi voorbeeld, foto’s van de jaren 60 geven beeld van onbevangen jongeren die nu kreunend en steunend hun jongensdromen van weleer vertalen in kilometers lopen en p.r. records willen behalen op de 10km, Dam tot Dam of de halve vanx85x85ach.vul zelf maar in.
Een verhaal heeft een begin, en het was op een mooie zonnige dag dat Paul Neering en Jan Ruijter gezamenlijk, ik wil bijna zeggen “als broeders” besloten om de halve van Amsterdam te gaan lopen.
Het was een warme, bijna Zuid Europese temperatuur deze dag, waardoor deze twee lopers voor de start mijmerden over de periode dat de hele marathon met Kees Schelling werd gelopen en hoe bijzonder het zou zijn als we met z’n alle eens, buiten het jaarlijkse hoogtepunt van de duin en kruidbergloop om, een buitenlands hardloopevenement gaan volbrengen.
Gedacht werd aan Berlijn, Antwerpen, of toch Rotterdam? maar uiteindelijk bleef het bij een een wens van de gedachten.
Na afloop van de halve van Amsterdam kwamen we bijeen in de kroeg Van Zanten, bekend bij een ieder die de hele of halve van Amsterdam heeft volbracht.
Ondersteuning kregen we na afloop van Janny, lekker biertje voor de jongens en doe voor mij maar een lekker wijntje.
Gezelligheid alom, een een onbekende gast voor Janny en mij kwam Paul begroeten.Henk Bruning stelde zich voor, en hij had een mooie tijd gelopen. Tussen die van Paul en mij, en dat is mooi.
Gezelligheid alom, en uiteindelijk kwam het idee ter tafel, waar kunnen we de volgende halve lopen? Madrid zei Henk, en er was geen weg meer terug. Enthousiasme bij ons alle ( eerlijkheid halve moet gezegd worden vooral bij Janny),en natuurlijk we gaan en hopen op zoveel mogelijk mede lopers. Dit was uiteindelijk een schot in de roos. Duin en Kruidberg volgde en het verhaal van Madrid kreeg vervolgens de aandacht die het verdiende. Door enthousiasme van Henk, en de wens van ons allen om gezamenlijk iets moois ervan te maken, heeft het uiteindelijk geresulteerd in deze bijzondere groep mensen.

Wat je ook gaat doen in Madrid, het feit dat we op een gegeven moment” of “een moment van gegeven” met elkaar daar zullen zijn is heel bijzonder.

Later,

Jan.