Jan van de Grond Groep/ Jukebox

 

De legendarische Jan van de Grond Groep heeft diverse malen opgetreden in Jongerencentrum SmoeS /Amsterdam Sloten. Nu zijn er ook You tubevideo's te zien op You Tube. Deze weblog zou deze weblog niet zijn als zij de Jan van de Grondgroep niet zou promoten! Zie de bijgaande clip "Jukebox" van de legendarische nederlandstalige popelpee "Uitholling Overdwars"

Edward Neeirng

En voor de liefhebber ook het nummer "Verkeerde kant van het verstand"

http://www.youtube.com/watch?v=_Sv6R5o6jTQ&feature=related

Jan van de grondgroep 

Ton en Anette Neering in de bloemen!

Ton 
Gisteren in restaurant Meerzicht/Badhoevedorp vierde Annette haar 70e verjaardag en Ton vierde als Neering zijn pensionering en dus het einde van de succesvolle onderneming KeraLux. Een leuk feest en in feite een veredelde Neeringendag maar nu met het sausje van Meerzicht met buffet er over heen. In de periode voor Kerlalux werkte Ton bij de firma Boerma in de Graftemeerstraat in Hoofddorp (tegenover supermarkt Moby Dick) Als zeventienjarige heb ik daar nog vakantiewerk verricht als bijrijder en heb ook nog een blauwe maandag in het magazijn daar gewerkt met de bruinrode Rommertof schalen en de rinkelende kop en schotels. De geur van karton en stro komt weer in mijn neus als ik de herinnering ophaal. Ton werkte daarna kort voor concurent van der Meijden uit Mijdrecht en uiteindelijk startte hij dertig jaar geleden Kera Lux. Altijd onderweg naar Duitsland en Polen en weer terug met de plesmanlaan als stevige thuisbasis. Gisteren bleek ook dat een deel van de familie bij de zaak betrokken was iets wat  zich volledig aan mijn gezichtsveld had onttrokken de afgelopen decennia. Weet alleen dat Frank Neering ooit voor Ton heeft gewerkt. 

Het Neerigpaar was in de ochtend getrakteerd om een ontbijt op bed en er waren uiteraard 70 rode rozen bezorgd. Gemonterd ontvingen Ton en Annette de gasten. Ton ditmaal gekleed in een tennis/cricketoutfit met een witte trui losjes en frivool om hem heengeslagen.  Alsof ie net een gigantische inspanning had geleverd met racket of wicket en net onder de douche vandaan kwam :_) De EL-finale Barcelona tegen Manchester was slechts TV-behang en zo hoort het ook bij dit soort gelegenheden, maar toch even twee doelpunten meegepikt tussen het feestgedruis door. En dan nog de nieuwe oma in het gezelschap. Elma Neering die apetrots haar kleinkind Lisa toonde die alles gelaten over haar heen liet gaan. Een geslaagde avond en dank aan Ton en Annette.

De weblog is uiteraard bereid betere foto's te publiceren als deze worden ingezonden op edward.neering@gmail.com. Bovenstaande foto is genomen met Blackberry en bewerkt naar zwart/wit voor een einigszins zichtbaar resultaat.

Edward Neering