Tristan van der Vlis dader schietpartij Alphen aan de Rijn

Identiteit schutter bekend

Van een onzer verslaggevers

Bron: De telegraaf digitaal

AMSTERDAM -  De man die vanmiddag in Alphen aan den Rijn een bloedbad aanrichtte, zou de 24- jarige Tristan van der Vlis uit Alphen zijn. De identiteit is nog niet officieel door de politie bevestigd. De man woonde nog bij zijn ouders, in een flat aan de Wederikstraat in Alphen. Deze flat ligt in de direct omgeving van het winkelcentrum. Zijn Mercedes werd na de moordpartij bij het winkelcentrum aangetroffen.

De politie houdt er rekening mee dat er explosieven liggen bij meerdere winkelcentra in Alphen en Leiden. De recherche maakt dit op uit een brief die zojuist in de woning van de dader is gevonden. Inmiddels zijn de betreffende winkelcentra ontruimd

Tristan van der Vlis woonde al langere tijd in Alphen en was volgens eerste berichten eerder met de politie in aanraking geweest, onder meer vanwege wapenbezit en bedreiging. Volgens onbevestigde berichten zou hij vorige maand zijn vriendin hebben mishandeld. De beide ouders van Tristan van der Vlis zouden in Alphen werkzaam zijn.

In de woning van de familie Van der Vlis deed de recherche vanmiddag direct huiszoeking. In de flat is door buren en andere bewoners diep geschokt gereageerd.

Volgens de officier van Justitie heeft Van der Vlis vrijwel zeker alleen geopereerd

Verder nieuws op de liveblog van de NRC

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/09/meerdere-doden-bij-schietpartij-alphen-aan-de-rijn/

Desert
.